Utilajele de deszăpezire intervin pe drumurile naționale din Neamț și restul Moldovei

0

Având în vedere avertizările Cod Portocaliu şi Cod Galben de ninsori în regiunea Moldovei, în noaptea de 27 – 28 noiembrie 2017 s-a acţionat cu utilajele prestatorilor de servicii de deszăpezire pentru asigurarea condiţiilor de circulaţie în siguranţă pe toate drumurile naţionale din raza de activitate a DRDP Iaşi. S-a intervenit la toate cele nouă Secţii de Drumuri Naţionale din subordine, unde s-a acţionat cu 156 de autoutilaje şi s-au răspândit 1201 tone de material antiderapant (sare).

La ora 5,00 se înregistra CAROSABIL: –  umed cu porţiuni cu zăpadă frământată de 1-3 cm în jud. Vrancea (Bârseşti); umed cu porţiuni cu zăpadă frământată de 0-2 cm în judeţele Suceava, Neamt (Tg. Neamt, Potoci, Bicaz), Bacău şi Botoşani(Vf. Campului). Pe celelalte drumuri naţionale carosabilul este umed.

Până la această oră nu au fost anunţate evenimente rutiere cauzate de starea carosabilului, circulaţia desfăşurându-se în siguranţă pe toate drumurile naţionale.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnele de circulaţie, să nu plece pe drum fără a avea autovehiculul dotat corespunzător condiţiilor meteorologice şi să se informeze despre starea drumului pe care urmează să-l parcurgă.

În acest sens, atregem atenţia că nerespectarea prevederilor privind echiparea autovehiculelor pentru condiţii de iarnă poate conduce la evenimente rutiere grave şi la blocarea drumurilor, conducătorii auto fiind pasibili de sancţiuni drastice din partea agenţilor Poliţiei Rutiere.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale din Moldova pot fi obţinute de la Dispeceratul DRDP Iaşi, la telefon 0232/213168, de la dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagina, în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pe pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate