Vine sărbătoarea Unirii și iar se umple Neamțul de ipocrizie

2

În fiecare an se sărbătorește la Neamț cu multă fățărnicie și ipocrizie Ziua Unirii.

Într-un județ aflat la graniță cu Harghita sau, cum spun unii, Ținutul Secuiesc, ne prefacem că nu mai putem de importanța acestei sărbători, dar niciodată nu invităm alături de noi oficiali din județul învecinat, elevi de etnie maghiară din orașele vecine.

Mai avem o graniță și cu județul Bacău unde avem cea mai mare comunitate de ceangăi pe care iar nu-i băgăm în seama la nicio astfel de aniversare. Noi la Neamț sărbătorim unirea doar noi cu noi și cu cât mai multe camere de luat vederi și aparate de fotografiat ca să imortalizam cât de pătrunși suntem noi de spiritul unirii.

Ar fi fost frumos să vedem un primar din Neamț cum convinge un primar din Harghita să participe alături de el la această sărbătoare. O școală din Neamț cum sărbătorește alături de copiii din Ținutul Secuiesc ziua Unirii. Am fi vrut să vedem că cineva ia în serios această sărbătoare și mai ales înțelege spiritul acestei sărbători.

Din păcate, va fi totul ca de obicei. Banderole tricolor purtate ostentativ, nu patriotic, mâini pe inimă la intonarea imnului ca să vadă camerele de luat vederi și multe poze și mesaje de cât de marcați de semnificația Unirii sunt unii.

Iosub Robert

2 Comentarii
  1. ELENA spune

    CORECT !

  2. AXI spune

    Cat adevar in acest articol !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate