Vacanțe Muzicale, ediția 49 (seara a doua) – jazz, blues și soul cu BERTI BARBERA BIG BAND BOOM

0

Cea de-a doua seară a Festivalului „Vacanțe Muzicale”, ediția cu numărul 49, i-a adus pe scena din centrul istoric din Piatra-Neamț pe talentatul Berti Barbera și Big Bandul Radio (dirijor: Simona Strungaru) care au pregătit spectatorilor un concert excepțional, sub titlul Big Band Boom.

„BERTI BARBERA BIG BAND BOOM” este o nouă orchestră de jazz, blues și soul în peisajul autohton, formație alcătuită din muzicieni de top, membrii ai „Big Band-ului Radio România” și „Bucharest Jazz Orchestra”, sub bagheta Simonei Strungaru.

Publicul a reacționat cu bucurie la performanța remarcabilă a acestor profesioniști, exprimându-și entuziasmul prin aplauze ritmice și ovații.

Program:
1. Heavy Juice
2. Let The Good Times Roll
3. Americano
4. I’m Just A Lucky So And So
5. The Dirty Boogie
6. When It Rains It Pours
7. This Cat Is On The Hot Tin Roof
8. Superstition
9. What Is Hip
10. Night And Day
11. Sway
12. Fever
13. Uptown Funk
14. That’s Life

Seara a treia a Vacanțelor Muzicale, îi va aduce marți, 9 iulie, începând cu ora 19:00, pe scena sălii „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, pe violonistul Mircea Lazăr, violoncelistul Anton Niculescu și pianistul Andrei Licareț.

Începând cu ora 21:00, pe pe scena de pe platoul Curții Domnești vor urca cobzarii Constantin și Cosmin Gagiu, însoțiți de Taraful „Iancu Jianu”.

*******

O viață pentru muzică, un vis împlinit, la asta se gândește Berti Barbera când urcă pe scenă, locul în care se simte în largul lui, folosind instrumente, stiluri și nuanțe pentru a-și exprima bucuria.

Artistul este un vocalist expresiv și un percuționist intuitiv, împarte generos spațiul sonor cu toți muzicienii implicați, cu o înțelegere subtilă a interpretării, îmbinând virtuozitatea cu umorul. Prin abordarea lui, totul sună personal și plin de viață, direct către publicul pe care-l prețuiește.

Berti Barbera este licențiat al Universității Naționale de Teatru și Film și masterand în Studii Ebraice la Universitatea din București.

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați cântăreți de jazz și blues din Romania, Berti Barbera se bucura de o bogată activitate discografică ce numără peste zace titluri dar este și gazda unor prestigioase emisiuni de televiziune și radio cu profil muzical.

SIMONA STRUNGARU este dirijorul permanent al „Big Band-ului Radio România”, al „Bucharest Jazz Orchestra” și al ansamblului de muzică contemporana „SonoMania”.

Dirijoare, pianistă, orchestratoare și compozitoare, Simona Strungaru este masteranda a Conservatorului din Amsterdam cu dubla specializare în dirijat de orchestră și pian clasic.

Simona Strungaru are o activitate artistică bogată și complexă care încorporează o multitudine de stiluri muzicale, de la muzică clasică la jazz contemporan și crossover, colaborând cu formule instrumentale diverse, de la formații camerale la orchestre simfonice și orchestre de jazz.

NICU PATOI este un artist care prin instrumentul lui, chitara, dezvăluie caracterul, educația, pasiunea și plăcerea de a cânta și provoacă în același timp, în mod discret, curiozitatea de a încerca sa afli părțile nevăzute ale unui artist și ale unui instrument complex. Folosește o multitudine de procedee într-o manieră subtilă, bine proporționată, combinând echilibrat claritatea acordurilor cu momentele de rafinament solistic, viteză și feeling. Este un interpret cu rigoare de matematician și suflet de artist, care strălucește în orice moment în care interacționează cu chitara.

SEBASTIAN BURNECI este unul dintre cei mai reprezentativi artiști de jazz și muzica creativă din România, prim-trompetist și solist al „Big Band-ului Radio România”, începând cu anul 2007, și fondator și lider al ansamblului de jazz contemporan „Bucharest Jazz Orchestra”, căruia i-a pus bazele în anul 2012.

În prezent, Sebastian Burneci este Doctorand al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, având ca temă de studiu paralela dintre muzica clasică și cea

de jazz, din perspectiva interpretului la trompetă, paralelă analizată cronologic pe parcursul formării personale ca artist creativ.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate