Vești bune pentru elevii din comuna Brusturi

0

Modernizarea Școlii Gimnaziale „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi este pe cale să devină realitate.

Daniel Lozonschi, primarul localității a anunțat că  „Azi (15 noiembrie- n.r.), ca o coincidență, de † Sfântul Paisie de la Neamț (Începutul Postului Nașterii Domnului) am fost invitat să semnez contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru finanțarea unui proiect de reabilitare foarte drag mie, vă asigur, dar și pentru elevii comunei noastre.

Este vorba despre Modernizare Școala Ieremia Irimescu din satul Brusturi. 

Este un proiect făcut de noi în 2014 dar care anul acesta și-a găsit sursa de finanțare prin grija Guvernului României”.

Mai precis, fondurile vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, implementată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE). Pentru realizarea acestui proiect necesar comunității din Brusturi, sunt alocați aproape 550.000 lei.

„Ce pot să vă dezvălui acum (oricum vreau să fie o surpriză plăcută noua arhitectură a școlii) este că cele două corpuri de clădiri de la șoseaua națională vor atrage privirile trecătorilor”, precizează primarul de Brusturi.

Tot pe PNDL II, această comună nemțeană a obținut finanţare pentru proiectul „Dispensar uman în satul Poiana”, cu o valoare de 720.000 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate