Vicepreședintele CJ Neamț la Humulești: “O investiție gândită pentru a da frumusețe zonei riscă să devină parcare privată”

3

La Humulești, de la intersecția din centru și până la biserica din Bejeni aflată în construcție, sunt modernizate trotuarele și rigolele de scurgere. Investiția beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Neamț.

În urma unei vizite pe teren, Ion Asaftei- vicepreședintele CJ Neamț se declară dezamăgit și consideră că unii cetățeni au atitudini lipsite de simț civic.

„După multe eforturi, discuții, proceduri urmate pentru a se ajunge la implementarea unui proiect, constat, cu dezamăgire, că dorința de a face bine și de a asigura confort este luată de unii în râs. Spun asta cu amărăciune, căci am văzut cu ochii mei cum proiectul prin care se dorește realizarea trotuarelor și a rigolelor de scurgere pe DJ 155I, în zona Casei Memoriale Ion Creangă, în orașul Tîrgu Neamț, nici n-au fost finalizate și deja sunt folosite drept parcări de către unii cetățeni din zonă. Nu am văzut asta o dată, ci de mai multe ori, căci urmăresc cu foarte mare interes lucrările care se derulează cu finanțare de la Consiliul Județean Neamț!

În calitate de vicepreședinte al acestei instituții și făcând parte din alianța majoritară ALDE – PSD, am votat pentru a se aloca fonduri cu care circulația în zona Casei lui Creangă să fie în siguranță atât pentru pietoni cât și pentru conducătorii auto!

Din păcate, o investiție gândită pentru a da frumusețe zonei riscă să devină parcare privată, motiv pentru care ne vedem nevoiți să găsim soluții ca să împiedicăm astfel de atitudini, să spunem, lipsite de simț civic, pentru a nu folosi cuvinte mai grele!”, spune vicepreședintele CJ Neamț, Ion Asaftei.

sursa: facebook

3 Comentarii
 1. Iustin spune

  Domnului Vicepreședinte aș vrea sa-i răspund că ar trebui sa se documenteze mai mult inainte de a face aceste comentarii !!!!
  Cei care parchează acum pe trotuar sunt cei de pe partea de unde se lucrează si nu pot intra cu mașina in curte,dar in același timp dorim sa-i reamintim ca inainte de a se începe înfrumusețarea zonei,zona care era deplorabila si ne era rusine de miile de turiști care veneau la casa memoriala Ion Creanga ,ca aceste mașini erau parcate fie in curțile noastre,fie pe podețele noastre!!!!!
  Știți ca sunt mii de mașini si sute de autocare in fiecare vara care vizitau casa memoriala si nu aveau unde parca si traficul in zona era un coșmar????? Știți ca acești vizitatori vor ocupa acest trotuar pe o distanță de 1km cu mașinile lor???? Unde altundeva sa parcheze???
  Oamenii din zona au trebuit sa traiasca cu acest coșmar si sa tacă din gura din respect pentru marele nostru scriitor,iar acum vine acest om si încearcă sa ne dea lecții de educație civică???
  Domnule vicepreședinte știți ca oamenii din Humulesti care locuiesc mai sus de Biserica din Bejeni trebuie sa meargă prin șanț pana in oraș deoarece nu este nici un pic de acostament pe nici o parte a drumului si este un risc ridicat de producere a accidentelor rutiere????? Data viitoare când veniți sa verificați înfrumusețarea zonei va rog sa mergeți pana la granița cu comuna Grumăzești pe jos ca sa vedeți in ce situație ne aflam noi!!!!!! Sau dacă citiți acest articol si vreți sa va însoțim va rog sa-mi dați un număr de telefon sa va contactez !!!!

  1. George spune

   Ceea ce ai spus este adevărat dar și vicepreședintele CJ are parțial dreptate. Am trecut azi dimineață pe la ora 6 și am văzut mașini parcate unde lucrările erau demult terminate pe ambele părți. Deci uneori e vorba și de nesimțire nu de imposibilitatea de a parca în curte din cauza șantierului. Dar avem poliție locală căreia îi cam lipsește obiectul muncii. Nu?

 2. Bumbea spune

  Nu sunt marcaje si indicatoare , ca omul sa se informeze daca poate parca sau nu ??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate