VIDEO: Podul de la Luțca, aproape de final – „A fost reparat în procent de circa 80%”

0
Captură video

Lucrările pentru modernizarea podului de la Luțca sunt aproape de final. Președintele Consiliului Județean Neamț a transmis astăzi un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la aceste lucrări, care sunt acum efectuate în procent de 80%.

Am revenit într-o vizită de lucru la podul_de_la_Luțca, unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară, care are o lungime de 216 metri și care de anul trecut a intrat în reparații.

Este o lucrare complexă, realizată până în prezent în procent de circa 80%, fiind respectat graficul de execuție. Până acum au fost curățate armăturile cu tratament antirugină, s-au acoperit fisurile din interiorul și exteriorul grinzilor casetate, s-a îndepărtat betonul alterat din zona hobanelor rămase și a fost reabilitat sistemul rutier la rampele de acces.

De asemenea s-au montat lamele de carbon pentru preluarea eforturilor de întindere și s-a lucrat intens la intrările și ieșirile de pe pod, la turnarea betonului de tip ușor pentru egalizarea suprafeței de rulare, a plăcii de suprabetonare armată și a stratului de asfalt special.

Monitorizez cu maximă atenție acest proiect, pentru că este amplu și vreau să mă asigur că se respectă toate cerințele prevăzute în contract. Acest pod nu a fost modernizat niciodată de când a fost construit, în perioada anilor 1965 – 1970, și crea disconfort participanților la traficul din zona Roman – Sagna.”, a transmis Ionel Arsene, Președintele CJ Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate