Viorel Bălțătescu (ALDE): „Dragi cetățeni ai orașului Târgu-Neamț, nu voi candida la Primărie pentru interes propriu, ci pentru interesul nostru, al tuturor locuitorilor”

1

Economist de profesie și administrator al unei societăți comerciale de producție, Viorel- Vasile BĂLȚĂTESCU este candidatul ALDE la primăria Târgu-Neamț. Motiv pentru care am stat de vorbă cu el și am aflat cum gândește dezvoltarea viitoare a orașului de sub Cetate.

Reporter: Domnule Viorel Bălțătescu, aţi fost desemnat candidatul ALDE pentru Primăria Târgu-Neamț. Erau poate şi alte variante în interiorul partidului, de ce Viorel Bălțătescu?

Viorel Bălțătescu: Pentru că am cea mai mare experiență, am mai fost candidatul ALDE la alegerile din 2016. Am experiența politică, economică, administrativă și managerială necesară unei astfel de funcții.

foto arhivă

R: Da, ați candidat și la alegerile locale din 2016. Ce s-a schimbat între timp?
Viorel Bălțătescu:
S-au schimbat foarte multe. În 2016, ALDE nu era un partid foarte cunoscut, fiind înființat cu trei luni înainte de scrutin. Nu avea popularitatea pe care o are acum. Între timp, a fost la guvernare alături de PSD. Are foarte multe proiecte derulate atât la nivel national, cât și la nivel judetean, proiecte votate de ALDE. Au fost mulți bani aduși în județul Neamț. Toate proiectele Consiliului Județean și toate investițiile din Neamț au fost votate de cele două partide care au majoritatea, PSD și ALDE.

R: La nivel local, beneficiați de sprijin? V-ați format o echipă de consilieri cu care porniți la luptă?
Viorel Bălțătescu
: Da, avem o echipă foarte bună. Oameni cu experiență, oameni bine pregătiți, cadre medicale, ingineri, profesori, oameni de afaceri. Câteva nume ar fi dr. Tudorel Axinia, Vasile Luculescu- fost viceprimar, antreprenorul Marius Grosu și mulți alți târgu-nemțeni valoroși.

Viorel Bălțătescu și Vasile Luculescu (foto arhivă)

R: Ce credeţi că ar fi trebuit să facă până acum actualul primar şi nu a făcut?
Viorel Bălțătescu:
În cele două mandate ale sale, actualul primar a realizat lucruri multe și bune. Dar mai sunt foarte multe lucruri de făcut în orașul Târgu-Neamț, fapt ce m-a împins în cursa electorală.

R: Ce proiecte mari aveţi pentru Târgu-Neamț?
Viorel Bălțătescu: Stațiunea Oglinzi.
Mă doare că zace în paragină. A fost cumpărată, într-adevăr, de Primăria orașului, dar nu s-a mai făcut niciun proiect pentru revigorarea ei, nici european, nici printr-un parteneriat public- privat. S-ar crea multe locuri de muncă și ar fi o gură de oxigen pentru Târgu-Neamț. Redeschiderea Stațiunii Oglinzi este prioritară, pentru ca noi, cei din Târgu- Neamț, să avem unde să ne simțim bine și să ne tratăm bolile. Aici, la doi pași de noi.
Al doilea proiect mare se referă la infrastructura rutieră. O șosea de centură, în special dinspre Suceava spre Piatra Neamț, cu bifurcație spre Poiana Largului , pentru că știți foarte bine că ne plângem cu toții de drumurile sufocabile, pline de camioane. Mai ales vara și în zilele de sărbătoare, este un coșmar pentru noi toți. De asemenea, sunt încă străzi care nu au gaz metan, apă curentă, canalizare și un pic de asfalt. Este mare păcat, au trecut deja 30 de ani… jumătate din viața unui om!
Un alt proiect ar fi reabilitarea tuturor blocurilor. Vedem cu ochii noștri cum arată blocurile din Târgu-Neamț…

6: De unde bani?
Viorel Bălțătescu:
Fonduri europene, asocieri cu firme private, în funcție de situație.

R: Care va fi primul lucru pe care îl veți face, dacă veți câștiga alegerile?
Viorel Bălțătescu
: Primul lucru pe care l-aș face ar fi curățenia desăvârșită în orașul Târgu-Neamț. Să nu mai fie praf, mizerie, în special printre blocuri, acolo unde trăiesc oameni în vârstă, dar și copii. Mici părculețe între blocuri unde seniorii să coboare, să ia o gură de aer curat, să se joace cu nepoții. Am defrișat totul, am făcut locuri de parcare, dar e nevoie de spațiu și pentru recreere. La începutul pandemiei, târgu-nemțenii nu aveau pur și simplu unde coborî, în apropierea blocului, să stea 5 minute în afara celor patru pereți. De asemenea, aș începe reabilitarea parcului Ion Creangă din centrul orașului și reabilitarea totală a pieței centrale.

Viorel Bălțătescu

R: Ce nu au știut oamenii până acum despre Viorel Bălțătescu și trebuie să afle?
Viorel Bălțătescu:
Majoritatea mă cunosc, sunt de atâția ani în Târgu-Neamț. Am avut aproape șase mandate de consilier local, mereu am avut o poziție fermă, întotdeauna am luptat pentru binele orașului nostru și am votat proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea lui. Sunt mereu alături de oameni, sunt un manager mereu alături de echipa sa. Niciodată nu mi-am bătut joc de oameni. Vreau să las ceva bun în urma mea.

R: La final, v-aș ruga să adresați câteva cuvinte pentru cititorii noștri târgu-nemțeni.
Viorel Bălțătescu
: Dragi cetățeni ai orașului Târgu-Neamț, nu voi candida la Primărie pentru interes propriu. Voi candida pentru interesul nostru, al tuturor locuitorilor. Vreau un oraș curat, unde se poate respira un aer de munte, un oraș care să fie într-adevăr o stațiune turistică de interes național. Să ne putem crește copii și nepoții în condiții normale pentru secolul în care trăim.

1 Comentariu
  1. Festila Mihalea spune

    Bună ziua!!Vă rog frumos să începeți să asfaltați strada Mihai Eminescu(prima de podul ozana in dreapta)dacă tot candidati așa oameni o să va votese cu mare drag!!!E dezastru acolo,gauri,praf etc!!mulțumesc!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate