Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 20 noiembrie 2019
  • :
  • :

Zimbrii din Neamț înfruntă stratul gros de zăpadă [VIDEO]

Imagini cu doi zimbri în libertate care înfruntă stratul gros de zăpadă dintr-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamţ au fost înregistrate de specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Aflat într-o acţiune se monitorizare a zimbrilor din Parcul Natural Vanatori Neamţ, Lică Balmoj- unul dintre angajaţii Parcului, a înregistrat câteva momente cu cei doi zimbri în zăpadă.

„Când una dintre femele s-a apropiat prea mult, colegul nostru a întrerupt filmarea”, se arată în postarea de pe Facebook a Romsilva, care însoţeşte clipul următor:

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șapte ani.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semi-libertate și în captivitate.

Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă  în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”– clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *