Zimbrii din Parcul Vânători, locul II la Gala Fondurilor Structurale

0

Proiectul „Îmbunătățirea statutului de conservare a specie zimbru în Parcul Natural Vânători  Neamț” a primit premiul II la Gala Fondurilor Structurale – eveniment organizat pe 15 decembrie la București, de către reprezentanța Comisiei Europene în România.DSC_039011

La cele zece secțiuni ale competiției au participat sute de proiecte finanțate de Uniunea Europeană în România, în perioada 2007 – 2013. Parcul Natural Vânători Neamț a obținut premiul II la categoria Verde la proiecte, premiul I fiind revendicat de Organizația Neguvernamentală Ecologistă Mare Nostrum, cu proiectul „Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversivității marine în zona costieră românească, în special a delfinilor„.

Proiectul inițiat de administrația Parcului Vânători a avut un cost total de 1.349.536, 84 lei și a fost finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Implementat în perioada 2010 – 2013, proiectul a avut drept principal scop crearea de facilități pentru pre- eliberarea zimbrilor și monitorizarea lor permanentă.

23 de exemplare au fost incluse în programul de reintroducere a zimbrului în libertate în această perioadă. Tot datorită acestui proiect, s-au creat facilități pentru pre – eliberare și pentru monitorizarea zimbrilor și s-au realizat hărți cu habitatele favorabile, infractructură de informare și conștientizare, filme documentare, pliante ș.a.

Odinioară, zimbrii erau mândria pădurilor noastre. Erau chiar și pe stema Moldovei înainte de Unire. În anul 1790, ultimul exemplar din munții României era împușcat de către un braconier. Astăzi, Parcul Natural Vânători Neamț, prin eforturi și implicare continuă, își propune repopularea munților cu legendarele mamifere – o inițiativă unică în România, un motiv de mândrie pentru toți locuitorii din zona Neamțului.

Andreea Trăsnea

10857892_764380003629902_378927962141823810_n

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate