ZIMBRU salvat de rangerii Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț

0

Un zimbru care hălăduiește prin pădurile din zona Târgu Neamț a fost în pericol de a-și pierde viața din cauza neatenției.

Aflat la necaz, legendarul mamifer a aflat că (încă) se poate baza pe ajutorul omului, mai precis al rangerilor Administrației Parcului Natural Vânători- Neamț. Aceștia s-au mobilizat și l-au salvat, într-o duminică de februarie.

Detalii și fotografii din timpul misiunii de salvare a zimbrului au fost recent făcute publice:

“Pe fondul încălzirii vremii și a topirii zăpezii, un zimbru neatent a nimerit în camera de cădere a unui podeț tubular de pe drumul forestier Darasag. Misiune imposibilă pentru animal, devenit pradă sigură pentru lupi din cauza stării de imobilizare, fie sortit unei morti lente din cauza efectului combinat al inaniției și hipotermiei. Chiar dacă era duminică, rangerii Administrației Parcului Natural Vânători Neamț, folosindu-se de experiența dobândită de-a lungul timpului, s-au mobilizat exemplar și au reusit să salveze viata acestui frumos exemplar.

Nu putem decât să le mulțumim colegilor Lică Balmoj, Vasile Busuioc, Mihail Busuioc, Iulian Câlța și Dănuț Olteanu care nu au pregetat să lase binemeritata liniște a unei zilei de duminică pentru a face, până la urmă, o faptă bună!”, precizează reprezentanții Administrației Parcului Natural Vânători- Neamț.

#BisonLand

sursa: facebook Parcul Natural Vânători- Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate