[VIDEO] Micii rangeri din Ținutul Zimbrului au sărbătorit inedit Ziua Europeană a Parcurilor

0

Ziua Europeană a Parcurilor a fost instituită în 1999 la inițiativa Federației Europene a Parcurilor „EUROPARC”, la nouă decenii de la înființarea primului parc național din Europa. Sărbătoarea este un eveniment dedicat ariilor naturale protejate care are ca obiectiv apropierea oamenilor de natură, atragerea atenției asupra importanței frumuseților din natură și a managementului durabil al ariilor naturale protejate.

Foto – captură video

Tema din acest an a Zilei Europene a Parcurilor a fost „Noua Generație”, Federația Europeană a Parcurilor ”EUROPARC” propunând o dezbatere privind viitorul parcurilor și a ariilor naturale protejate în cadrul mai larg al planului european de redresare ”Next Generation EU” și, totodată, adaptarea ofertei parcurilor naționale și naturale la nevoile noilor generații.

Micii Rangeri”, adică elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială Domnească Târgu Neamț, sunt alături de colegii noștri de la Parcul Natural Vânători Neamț și de Ziua Europeană a Parcurilor.

Alături de micii rangeri și colegii noștri au participat la realizarea acestui frumos clip profesoara Consuela Lipan, Cristina Cosma și Casiana Popa de la Casa de Cultură Târgu Neamț și Andrei Ștefan de la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Târgu Neamţ, cărora le mulțumim!”, a transmis Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate