Ziua Iei va fi sărbătorită și la Târgu Neamț

0

Duminică, 24 iunie, și Târgu Neamț sărbătorește Ziua Universală a Iei tradiționale românești.

Locuitorii orașului sunt invitați de la ora 11.30 în Grădina Publică (Parcul Central), unde vor putea admira expoziția de artizanat a Asociației Meșteșugarilor „Nemțeanca” și piesele unice realizate de către meșterul popular Maria Ungureanu.

Fiindcă este o zi dedicată valorilor tradiționale, atmosfera va fi încinsă prin muzică și dans popular. Vor susține un spectacol folcloric în aer liber copiii și tinerii din ansamblurile folclorice „Ozana”, „Ținutul Zimbrului”, „Plăieșii”, „Răzeșii”, „Tropoțica”  și Asociația Culturală „Ozana”.

Inițiativă lansată într-un moment unic de inspirație și bucurie colectivă de comunitatea online La Blouse Roumaine în iunie 2013, o dată cu sărbătoarea Sânzienelor și Sfântul Ioan de Vară, Ziua Iei se bucură de un succes răsunător. Este celebrată anual pe șase continente, în peste 50 de țări și sute de localități din România. În ultimii ani, popularitatea iei românești a crescut atât de mult, încât vedetele internaționale o poartă ca piesă vestimentară ce se menține în tendințe.

Așadar, dragi nemțeni de pretutindeni, nu ezitați să purtați o ie cu mândrie. De ziua ei, pe 24 iunie, și în orice altă zi.

Andreea Butescu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate