Ziua Internaţională a Tineretului, sărbătorită la Târgu Neamț

0

Miercuri, 12 august 2015 s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Tineretului.  Această zi se sărbătoreşte începând cu anul 2000. Asociaţia Puzzle OptimEast a vrut să marcheze această zi în oraşul de la poalele  Cetăţii Neamţ printr-un eveniment simplu şi de impact.

Aşadar, voluntari şi susţinători ai activităţilor organizaţiei au pus mână de la mână şi au realizat pancarde pe care au scris “free hugs”, au făcut fişe cu zâmbete, complimente, nevoi pe care le pot avea cei care se plimbă la oră de seară prin oraş , dar şi o ramă de tablou improvizată. Cu alte cuvinte, optimeaştii s-au încărcat cu  entuziasmul specific şi au luat-o la pas prin oraşul Tg. Neamţ şi au împărţit îmbrăţisări gratuite, zâmbete, complimente şi au ajutat simbolic la întâmpinarea nevoilor celor din jur, au imortalizat clipele petrecute de cei implicaţi şi au împărţit brăţări hand-made.

Acţiunea a durat mai mult de o oră, timp în care voluntarii au intrat în contact cu majoritatea persoanelor aflate prin zona central a oraşului. Scopul iniţiativei a fost de a aduce un zâmbet pe buzele celor din jur, a-şi aminti de copilărie, a retrăi entuziasmul acestei perioade.

Voluntarii asociaţiei consideră că astfel de acţiuni sunt bine-venite şi ar mai trebui organizate. Cu toate că au dat atât peste persoane care nu vor să iasă din carapacea lor şi au considerat iniţiativa ca o acţiune a “celor care nu au griji” , dar şi peste persoane foarte deschise care au preluat iniţiativa şi au venit în întâmpinarea celor pregătite pentru ei cu mult entuziasm.

A îmbrăţisa e o necesitate a fiecărei persoane, ajută enorm la a recăpăta liniştea interioară. Fiecare îmbrăţisare poate oferi trăiri specifice.

Viorela Chiper, președinte Puzzle OptimEast

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate