Ziua Porţilor Deschise pentru viitorii elevi de clasă pregătitoare

0

Până în data de 12 martie 2018, în toate unităţile de învăţământ în care se va desfăşura activitatea clasei pregătitoare, se va organiza Ziua Porţilor Deschise, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile destinate activităţilor la clasa pregătitoare şi vor putea purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. Ziua în care se va desfăşura această activitate va fi stabilită de către conducerea fiecărei unităţi şcolare.

Pentru a facilita comunicarea dintre părinţi şi personalul didactic şi informarea familiilor privind oferta educaţională, la această activitate vor participa directorul/directorul adjunct al unităţii de învăţământ, cadrele didactice care predau la clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-2018, reprezentanţi ai părinţilor elevilor care frecventează clasa pregătitoare în acest an şcolar şi alte persoane desemnate de conducerea unităţii de învăţământ.

Planificarea acestei activităţi se va realiza astfel încât să nu conducă la perturbarea procesului instructiv-educativ în unităţile şcolare.

Proiectul Planului de școlarizare 2018-2019, județul Neamț: 

1. NUMĂR CLASE: 197, din care:

  • 193 clase învățământ de masă, din care:

– 133 clase în mediul rural (109- tip de predare normal și 24 tip de predare simultan);

– 60 în mediul urban (57 sistem tradițional și 3 clase alternativa educaţională Step by Step (2 la Școala Nicu Albu Piatra-Neamț, 1 la Școala nr. 5 Piatra-Neamţ);

– 3 clase învăţământ special (câte una la fiecare CSEI-Piatra-Neamț, Roman, Tîrgu Neamț);

– 1 clasă învăţământ particular.

2. NUMĂR ELEVI: 4.181, din care:

– 2714 în mediul rural;

– 1434 în mediul urban;

– 18 învățământ special;

– 15 învățământ particular.

3. EVALUAREA NIVELULUI DE DEZVOLTARE PSIHOSOMATICĂ: 1-23 martie 2018

Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică se face la solicitarea părinților care doresc înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor născuți după 1 septembrie 2018.

3. PRIMA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE: 8 – 26 martie 2018

a) Programul secretariatelor unităţilor de învăţământ: luni-vineri 8-18.

b) Părinţii/reprezentanţii legali vor putea completa online sau la unitatea de învăţământ cererea de înscriere; validarea acesteia se va face la secretariatul şcolii.

c) Documente necesare la înscriere:

– copie carte de identitate părinte;

– copie certificat de naştere copil.

Copiile vor fi certificate conform cu originalul de către secretariatul unităţii de învăţământ.

Notă: Părinții divorțați vor depune la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința copilului.

d) Se pot înscrie:

– copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2018 inclusiv;

– copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie-31 decembrie 2018, dacă în urma evaluării nivelului dezvoltării psihosomatice au primit rezultat pozitiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate