Acțiune de demolare a garajelor

1

Ca urmare a planului de sistematizare privind construcția de parcări de reședință , primăria orașului Tîrgu-Neamț pregătește în perioada următoare o acțiune amplă de demolare a garajelor construite ilegal, fără autorizație de construcție, dar și a celor construite în urma unui contract de concesiune provizoriu cu primăria. Actualmente, Serviciul Urbanism din cadrul primăriei a început o campanie de informare a cetățenilor care dețin garaje prin somații care le pune în vedere să le desființeze într-un anumit termen. Această acțiune de demolare a garajelor de pe raza orașului Tîrgu-Neamț este în conformitate prevederile articolului 33 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții conform căruia „construcțiile executate fără autorizație de construire pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului, cât și construcțiile, lucrările și amenajările cu caracter provizoriu executate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al județelor, municipiilor, orașelor și comunelor vor putea fi desființate pe cale administrativă de autoritatea administrației publice de pe raza unității administrativ-teritoriale unde se află construcția, fără emiterea unei autorizații de desființare, fără sesizarea instanțelor judecătorești și pe cheltuiala contravenientului”.demolare-garaje-1

 Prin aceste demolări de garaje se dorește modernizarea orașului prin amenajarea parcărilor de reședință, mai ales că multe din aceste garaje sunt adevărate depozite de alimente pe timpul iernii , unde unii dintre proprietari își țin proviziile. În această perioadă sunt identificați cetățenii care dețin garaje și, li se aduce la cunoștință să-și demoleze singuri garajele. Administrația publică locală dorește ca în spațiile rămase după demolarea garajelor, să se amenajeze parcări de reședință , astfel încât să existe cât mai mult spațiu pentru proprietarii de mașini. Se are în intenție ca imediat după demolarea unei zone cu garaje, să se construiască  parcarea de reședință, astfel încât oamenii să fie mulțumiți de condițiile unei parcări de reședință.

De altfel, în contractul încheiat între primărie și proprietarii de garaje, există o clauză contractuală care specifică condițiile în care respectivul contract încetează: „În cazul în care interesul local sau național o impune prin denunțare unilaterală de către concedent, contractul încetează”. Această clauză, de fapt, există în toate contractele de concesiune de orice tip.

Marilena STURZU

1 Comentariu
  1. nicu spune

    Bravo . Alta invitiativa buna. Sa dispara dughenele ce nu au legatura cu legislatia si mai ales cele care strica imaginea acestui oras.
    Lumea nu are unde sa-si parcheze masina sau nu exista locuri de joaca si altii isi fac super garaje pe care le transforma in spatii de depozitare sau desfasoara o activitate din care scot bani (negrii binenteles !).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate