„Centrul de întreținere urbană”, noua societate ce se va ocupa de câinii din Tîrgu-Neamț

2

Centrul de întreținere urbană, va fi noua societate care se va ocupa de problema câinilor comunitari din orașul Tîrgu-Neamț. Noua societate va fi înființată în perioada următoare, cu scopul prinderii, adăpostirii și întreținerii câinilor străzii DSCN4290din urbea de sub Cetate. În acest sens se va construi și un padoc în apropierea gropii de gunoi ce va putea adăposti aproximativ 40 de câini pentru început. Principalul acționar al noii societăți va fi SC ECO TG Neamț și va trebui ca în perioada următoare să parcurgă toți pașii pentru a se pune la punct cu documentația și toate avizele necesare înființării acestei societăți. „Registrul Comerțului a publicat recent o listă de activități principale ale societăților și de aceea ne-am reorientat spre înființarea acestei societăți care se va ocupa de câinii străzii. Inițial am dorit să se ocupe direct de această problemă a câinilor, noi, cei de la ECO, dar în ultima listă a Registrului Comerțului societatea noastră care are ca obiect principal de activitate salubrizarea, nu are codul CAEN 7.500 al societăților cu activități veterinare. Terenul pe care vrem să construim padocul este în concesiune la firma Eurosal, iar în contractul încheiat cu primăria, ei trebuie să contruiască padocul, după care ni-l va retroceda nouă, celor de la ECO. În momentul de față noi ne ocupăm de documentație, sperând ca în cel mult 30 de zile să avem toate avizele pentru a putea demara acest proiect. Padocul va avea spațiu pentru 40 de câini inițial, dar trebuie specificat că, după 14 zile, acei câini care nu sunt revendicați sau adoptați, vor fi trimiși înapoi în stradă, după ce în prealabil vor fi castrați și li se vor implanta crotale. ECO va fi principalul acționar al acestei societăți ce se va ocupa de problema câinilor străzii din orașul Tîrgu-Neamț”, ne-a declarat Viorel Marian, directorul SC ECO TG Neamț.
Cheltuielile lunare ale primăriei cu acest padoc se estimează că se vor ridica la suma de 20.000 de lei, incluzând salariile angajaților (medic veterinar, șef de adăpost, un tranchilizator, muncitori necalificați, șofer), plus utilități, mașină și centrală termică pentru încălzire, conform standardelor Uniunii Europene.

Marilena STURZU

2 Comentarii
 1. Razvan spune

  40 caini cu cheltuieli de 200.000.000 lei vechi pe luna. Dupa 2 saptamani vor fi trimisi din nou in strada castrati DAR daca privim intrecut acesti caini ‘castrati’ vor face pui in mod miraculos deoarece fara caini societatea nu are activitate.
  Faza cu banii cheltuiti conform normelor europene e praf in ochii cetatenilor.
  Ori strangeti toti cainii si de 200 mil de lei pe luna le dati de mancare tuturor cainilor si deschideti programe cu beneficii celor ce adopta catei ori nu mai faceti nimic.
  ASFALTATI STRAZILE HOTILOR, CREATI LOCURI DE MUNCA BANDITILOR, acordati platitorilor de taxe beneficii pe masura banilor platiti lipitorilor…conform standardelor Uniunii Europene.

  EU NU PLATESC TAXE SI IMPOZITE…MI SE IAU BANII PENTRU TAXE SI IMPOZITE

 2. Bogdan Apetrei spune

  Daca nu ar fi existat cretinii de la ong-urile astea cu protectia animalelor, as fi starpit in trei nopti toate javrele astea care ataca copii in ziua mare. Din pacate, legislatia europeana nu ofera administratiilor publice locale alte solutii, decat infiintarea acestor padocuri care sug niste bani de la bugetul local. Primariile sunt obligate sa le contruiasca si sa oefere , mancare, tratamente veterinare acestor padocuri, la un loc cu salariile angajatilor si plata utilitatilor. Daca n-ar mai exista cetateni cretini, in general pensionari iresponsabili care sa le ofere mancare de la geam acestor javre, n-am fi ajuns sa avem atatia caini in oras.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate