Alo, Primăria Vânători? Luați-vă cerșetorii rromi de pe străzile orașului Târgu Neamț!

0

Astăzi, 11 iulie, pe raza orașului Târgu Neamț a avut loc o altă acțiune de prevenire și combatere a cerșetoriei. Acțiunea a fost organizată de primărie, fiind implicati polițiști locali (civili și în uniformă) și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Neamț.

“Recolta” a fost una bogată: 14 persoane au fost prinse la cerșit, dintre care patru adulți și zece minori. Nu e nicio mirare că majoritatea cerșetorilor sunt de etnie rromă, iar 9 dintre cei prinși astăzi cu mâna întinsă au domiciliul în comuna Vânători Neamț.

Cu toate acestea, fenomenul din ce în ce mai îngrijorător pentru autoritățile locale din Târgu Neamț și, de fapt, pentru toți locuitorii orașului, nu pare să fie și una dintre prioritățile Primăriei comunei Vânători.

Am solicitat sprijinul celor de la Primăria Vânători, cineva de la DAS Târgu Neamț a discutat cu cineva de acolo. Am așteptat să vină, dar nu a venit nimeni. Pe această cale, vreau să solicit sprijinul doamnei primar și Poliției Locale din Vânători, să putem diminua efectele cerșetoriei. Cerșetorii sunt zilnic pe străzile orașului și majoritatea vin din Vânători. Am înțeles că ei au dosare de asistență socială. Un reprezentat al DAS Târgu Neamț va merge la Vânători să îi predea pe cei prinși astăzi la cerșit, să vedem dacă beneficiază de ajutor social. La persoanele majore le-am dat amenzi. Sunt 4 copii, tot din Vânătoriu, care n-au părinții aici, dar am înțeles că îi aduc dimineață în oraș și îi iau după amiaza, ne-a spus Vasile Apopei, viceprimarul orașului.

Problema rromilor care vin zilnic din Vânători la cerșit în Târgu Neamț este departe de a fi rezolvată, mai ales dacă nu există dorința de colaborare din partea celor în măsură să diminueaze acest fenoment. Generații la rând au făcut din cerșit un mod de viață, fiindu-le mult mai ușor să întindă mâna decât să muncească sau să meargă la școală. Am crescut trecând strada de frica lor, iar acum trec strada copiii noștri de frica copiilor lor. Trecătorii le dau bani pe degeaba, de milă ori ca să scape de ei mai repee. Și-atunci, după logica lor, nu mai au niciun motiv să muncească, să evolueze, să se integreze în societate.

Autoritățile din Târgu Neamț nu abandonează însă lupta împotriva cerșetoriei. Potrivit primarului Daniel Harpa, vor desfășurat zilnic astfel de acțiuni, pe perioada întregii veri.

Ceva trebuie făcut. Noi am solicitat și sprijinul Poliției Naționale, dar nu au oameni. Primăria Vânători… nu de-a dat niciun răspuns!

Până la urmă, vor trebui să colaboreze. Nu mai putem continua așa! Nu se mai poat! Sunt în zona pietei, Lidl, obor… e plin de copii de etnie rromă la cerșit. Parte din el,nu doar cerșesc, dar devin și agresivi!, a conchis viceprimarul.

Cerșetorii sunt oameni aflați, teoretic, la nivelul cel mai jos al societății. Practic însă, câștigă zilnic mai mult decât un salariat cu venitul minim pe economie. În vederea stârpirii fenomenului de cerșetorie, e nevoie de implicare și insistență. Și de-o lege de partea noastră, nu a lor.

Spune nu cerșetoriei!

Andreea Trăsnea

Despre persoanele de etnie rromă din Vânători Neamț care vin zilnic la cerșit în orașul Târgu Neamț am mai scris următoarele:

TÂRGU NEAMȚ: ÎN MINI-VACANȚĂ, CERȘETORII “MUNCESC” MAI MULT DECÂT DE OBICEI

TÂRGU NEAMȚ/ VÂNĂTORI- NEAMȚ: FĂRĂ ARME ÎMPOTRIVA CERȘETORIEI?!

LA TÂRGU NEAMȚ, LUPTA ÎMPOTRIVA CERȘETORIEI SE DĂ PE DOUĂ FRONTURI

CUM VEDEȚI REZOLVAREA PROBLEMEI CERȘETORILOR?

POLIȚIA LOCALĂ, DIN NOU LA VÂNĂTOARE DE CERȘETORI  

NINSOAREA VISCOLITĂ A CURĂȚAT STRĂZILE DE CERȘETORI

VÂNĂTOARE DE CERȘETORI

TURIȘTII STRĂINI ȘI ROMII CERȘETORI

SPUNE “NU” CERŞETORIEI !

RROMII CERȘETORI DIN VÂNĂTORI- NEAMȚ, SUB LUPA AUTORITĂȚILOR

VÂNĂTOARE DE CERȘETORI ÎN TÂRGU NEAMȚ (VIDEO)

LUPTA ÎMPOTRIVA CERȘETORIEI CONTINUĂ LA TÂRGU NEAMȚ

METODE DE ELIMINARE A CERȘETORIEI. PROPUNERI?!

+multe altele ce-au fost și-or să mai fie…

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate