Ar cam trebui sa se termine odata cu garajele , baracile si alte cascarabete ascunse prin spatele blocurilor

2

garaje

In orasul Targu Neamt , mai mult ca in orice alt oras s-a permis ca prin spatele blocurilor sa apara tot felul de cascarabete si garaje care pe langa lipsa cadrului legal, ca nu credem ca are vreunul proiect , sunt si foarte urate , insalubre si ocupa spatii ce ar putea deveni parcari civilizate , zone verzi sau spatii de joaca pentru copii .
Din cate am discutat noi cu diversi cetateni din Targu Neamt, se pare ca marea majoritate ar vrea sa apara locuri de joaca pentru copii, lucru pe care intelegem ca il are si primaria in vedere si ca sa nu o lungim prea mult consideram ca e bine sa apara orice in locul cascarabetelor pe langa care isi fac cuib tot felul de animale comunitare si sub care familiile de sobolani se simt ca acasa .
Acum ramane de vazut cum vor rezista autoritatile locale la presiunile facute de tot felul de indivizi si dudui care si-au construit haotic tot felul de cazemate in care sa isi adaposteasca rablele, caci situatia este putin dificila tinand cont ca au fost tolerati atatia ani de zile acum devine dificil sa instaurezi ordinea .

2 Comentarii
 1. nicu spune

  Bravo pentru initiativa. Sa vedem cum se va concretiza.
  Referitor la intrebarea a doua , ce ar mai trebui facut in acest oras ? Ati primit raspuns si de la doamna asistenta si de la ultima doamna : „un loc de agrement ” , „un parc mai mare si mai atractiv” , plus la penultimul domn ” un strand” .
  Din toate acestea puteti trage o singura concluzie : ca oamenii doresc ceva pe zona parcului de la cetate . Pentru ca „ciobanul” de dinainte nu a stiut sa administreze cum trebuie acel spatiu.
  Iar daca administratia actuala va sti sa includa acest spatiu , plus cel al stadionului , intr-un proiect de o mai mare factura ,pentru accesarea de fonduri externe si de la guvern , atunci rezultatul ar trebui sa fie unul uimitor, super satisfacator pentru toate lumea.
  Apoi , creeatia acestui proiect sa fie trecut in circuitul turistic pentru a creste si mai mult numarul turistilor care ne calca pragul.

 2. nicu spune

  Daca tot s-au montat mese de table si sah in parcul de la Casa de Cultura , atunci ar fi frumos sa luati initiativa de a organiza mici concursuri de table si sah , in zilele de sambata-duminica.
  Iar taxa sau conditia pentru inscrierea la concurs, sa fie de exemplu , aducerea unei jucarii pentru donarea acestora la casele de copii din zona. Sau , de ce nu , achitarea unei sume care sa fie donate in scopuri caritabile , iar ca premiu sa li se ofere anumite obiecte realizate de copii cu deficiente , plus cate o diploma.
  Exemplele pot continua , insa ideea de baza sa fie legata de spiritul de concurs care ar trebui trezit in sufletul targnemtenilor , doar pentru a-i motiva sa iasa cat mai des din casa . Mai ales in weekend.
  Se pot organiza , deasemenea , diverse concursuri pe diverse teme care sa mobilizeze tineretul pentru initiative de creativitate , sport si relaxare , in zona parcului de la stadion . Plus punerea la dispozitie de catre primarie al unui spatiu pentru ca tineretul sa poata prezenta turistilor astfel de creatii , care pot avea legatura si cu istoria, etnografia si cultura tinuturilor noastre.
  Idei se pot gasi si se pot pune in practica , doar ca tineretul sa si gaseasca preocupari diferite de cele care il aduc in postura de „hibernare” si de apatie sociala , doar ca e nevoie de spatii amenajate pentru aceste lucruri , si de o mai mare daruire din partea oficialitatilor , de a dori sa anime cat mai mult viata locuitorilor din aceasta urbe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate