Avem sistem de supraveghere video în oraș

3

20140627_125131

 

         De două săptămâni, tot ce mișcă în zonele cele mai circulate din Târgu Neamț este înregistrat de camerele de luat vederi amplasate strategic în anumite puncte din oraș. Primăria a montat un sistem de supraveghere video prin care își propune mai multă siguranță pentru cetățeni, dar și pentru turiști.

        Proiectul finanțat cu bani de la bugetul local a costat circa 40.000 de lei. Investiția a fost făcută de anul trecut, dar abia acum s-a reușit punerea în funcțiune. Montarea acestui sistem de supraveghere video are ca scop prevenirea criminalității, depistarea celor care abandonează câini pe raza orașului și a indivizilor care distrug bunurile publice, monitorizarea cerșetoriei și a infracționalității. Această metodă vine în spijinul Poliției Locale și este o măsură de creștere a siguranței publice.

       În prezent pe raza orașului funcționează doar 9 camere de luat vederi, dintr-un total de 22. În principiu, vor fi supravegheate intrările și ieșirile din oraș, străzile principale și intersecțiile. Sunt montate camere de supraveghere în intersecția de la Intim, intersecția de la policlinică. Incă nu au fost finalizate reglajele și de asemenea se mai lucrează încă la extinderea fibrei optice, ceea ce este doar o chestiune de timp.

         La imaginile surprinse pe străzile orașului au acces agenții de poliție locală din sediul primăriei și la cerere, agenții de la poliția națională. „Pentru noi este foarte important acest sistem video, pentru că astfel putem să identificăm foarte ușor persoanele care comit infracțiuni. În cazul în care cineva accidentează un pieton în trafic, fură o geantă sau la parcări se întâmplă ceva, noi avem dovada pe înregistrare. Cum s-a întâmplat chiar astăzi, cineva a plecat cu tot cu blocatorul de roți. Ca să nu mai plătească amenda a dezumflat roata, a scos blocatorul și l-a pus în portbagaj”, a delarat un agent local. Sistemul de supraveghere video funcționează non-stop, iar agentul a asigurat că imaginile sunt foarte clare și pe timp de noapte. De asemenea, înregistrările sunt preluate și de STS, care de altfel a și autorizat funcționarea camerelor de luat vederi pe teritoriul orașului Târgu Neamț.

Viorela Gherasim

3 Comentarii
 1. Radu spune

  Big Brother !
  e foarte ingenios cel care a dezumflat roata, va multimim ca ne-ati impartasit ideea

 2. NINA spune

  foarte folositor sistemul asta!Apreciez!

 3. nicu spune

  E in sistem „inchis”, sau putem avea acces si noi , cu legatura de pe net ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate