Centru rezidențial pentru vârstnici, inaugurat la Văratec de Primăria Agapia și MMB

0

A fost inaugurat Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Cuvioasa Nazaria” Văratec din județul Neamț! Așezământul este rezultatul unei frumoase colaborări între Primăria comunei Agapia, Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) și Consiliul Județean (CJ) Neamț.

La eveniment au participat ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Constantin Budăi- ministrul Muncii și Justiției Sociale, Ionel Arsene- președintele CJ Neamț, prefectul de Neamț Daniela Soroceanu, Neculai Nastasă din partea Primăriei Agapia, pr Neculai Axentioi- protopop de Târgu Neamț ș.a.

ÎPS Teofan a oficiat o slujbă de binecuvântare în Paraclisul căminului, cu hramul Sfântului Evanghelist Ioan, după care au urmat alocuțiunile oficialităților.

“Cunosc un asemenea efort, știu, am trecut prin el și cu atât mai mult sunt de felicitat toți cei care au conlucrat, cu ajutorul lui Dumnezeu, la acest locaș, pentru că acești beneficiari poate ar fi avut o altă soartă, dacă nu erau aici (…)”, a spus ministrul Constantin Budăi.

Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Cuvioasa Nazaria” Văratec are o capacitate totală de peste 70 locuri. În prezent, aici locuiesc 21 de persoane. Cu prilejul inaugurării oficiale, beneficiarii au fost vizitați de către oficialitățile prezente și au fost binecuvântați de ÎPS Teofan.

Misiunea centrului este de a asigura protecția de tip rezidențial a vârstnicilor aflați în dificultate de a se întreține singuri parțial sau total.

Execuția clădirii a început în anul 1997, din fondurile Mănăstirii Varatec. În anul 2000, a fost încheiat un protocol prin care Primăria/ Consiliul Local Agapia devine beneficiarul oficial al acestui obiectiv, preluând lucrările existente și ocupându-se în continuare de ducerea la bun sfârșit a acestui obiectiv.

Pentru finalizarea lucrărilor de amenajare și dotare, Primăria Agapia a obținut fondurile necesare de la MMB, Ministerul Muncii și CJ Neamț. La 30 noiembrie 2016, s-a aprobat recepția lucrărilor la Căminul pentru persoane vârstnice de la Văratec.

A fost o provocare imensă și țin să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în acest proiect!

A fost greu, dar am reușit să ajungem în momentul inaugurării, cu ajutor de la Mitropolie, Consiliul Județean Neamț și Ministerul Muncii. Sunt convins că vom beneficia în continuare de sprijinul acestor instituții, căci fără el nu putem rezista și funcționa la capacitate maximă.

Centrul de la Varatec este un loc special, unde nu se oferă doar cazare și mâncare, ci și îngrijire spirituală și psihică adecvată. Sper ca aici, vârstnicii să îşi regăsească bucuria şi pofta de viaţă!”, a declarat Neculai Nastasă, reprezentant al Primăriei Agapia.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate