Cum dispar pădurile din Neamț? El – inginer silvic, fratele lui – firmă de tăiat păduri cu care câștigă licitații la Ocoalele din Neamț

1

Plecând de la un scandal iscat la o crâșmă din Crăcăoani, am aflat că în zonă este un domn inginer silvic, Dogariu Constantin, care mai toată ziua s-ar ocupa de afacerile fratelui său care exploatează pădurea din zonă.

Ni s-a povestit cum  cel pus să păzească pădurea, Dogariu Constantin, participă activ la tăierea ei, angajând pentru firma fratelui tafiști și drujbiști, el le duce mâncarea și combustibilul în pădure, le spune ce și unde să taie, etc.

Povestea ni s-a părut prea hoție pe față ca să fie adevărată, așa că am început să facem verificări.

 1. Dogariu Constantin este, într-adevăr, inginer silvic la Ocolul Văratec.
 2. Fratele său, Dogariu Vasile, administrează prin interpus (Arsenoaie Mihaela) firma Valdo Forest Industries care taie pădure și o face cherestea și câștigă licitații la Ocoalele Silvice din Neamț.

Cum e posibil ca toată comuna Crăcăoani să știe asta și nicio instituție să nu miroase nimic? În ce țară trăim? Firma asta la care răspunde la telefon fratele tăietor de lemne al inginerului silvic păzitor de lemne funcționează din plin, face miliarde și nimeni nu se întreabă nimic…

Desigur că în activitatea noastră de documentare am sunat la administratorul oficial al firmei, doamna Arsenoaia, și ne-a răspuns, ghiciți… fratele inginerului silvic. Nu i-am spus că am sunat pe telefonul firmei, ci am vorbit ca și cum l-am fi sunat pe el. Domnul Dogariu Vasile ne-a declarat că nu e adevărat nimic și că nu are nicio treabă el cu toată povestea, ci doar este angajat la firmă, motiv pentru care e necesar să prezentăm și câteva elemente din ce am descoperit noi legat de această firmă.

Firma Valdo Forest Industries cu sediul în municipiul Piatra-Neamt, str. Mihai Viteazu nr. xx, bl. xx, sc. A, et. 1, ap. 4 se numea, prin 2010, BOR & DOG – S.R.L. și avea același sediu, aceleași date de contact și era reprezentată la ORC de domnul Dogariu Vasile care nu a mâncat usturoi și nici gura nu-i miroase. De atunci au mai trecut prin acte ca patroni ai firmei: Parlivie Rodica, Russa Iulian, Zlavoc Cristian și acum a ajuns patroană în acte Arsenoaia Mihaela din Crăcăoani. Pe tot acest parcurs al firmei, cu diverși patroni și administratori, două lucruri au rămas neschimbate: adresa și numărul de telefon care, coincidență, este numărul de telefon personal al domnului tăietor de pădure, Dogariu Vasile. Desigur că sunt mult alte elemente care oferă indicii temeinice că el administrează în fapt firma cu care taie pădurea de care are grijă fratele său, dar asta e treaba organelor de urmărire penală care sperăm să verifice ce scriem noi aici.

Ce ne îngrijorează cel mai tare nu este ce fac acești doi frați. E treaba organelor de urmărire penală de aici încolo să se ocupe de aceste suspiciuni de infracțiuni grave expuse mai sus. Ne îngrijorează faptul că de atâția ani de zile nimeni nu s-a autosesizat, deși frații Dogariu ”lucrează” foarte ”neatent”. Datele de contact ale firmei care taie pădurea sunt ale fratelui celui de la silvic, pe site-ul firmei el e desemnat persoană de contact și, culmea, așa pe față, câștigă licitații la Ocoalele Silvice Neamț.

Va urma…

Iosub Robert

1 Comentariu
 1. nimeni spune

  bai nea analistilor NU VOI ati facut statuie lui constantinescu
  CU legea lupu RESTITUTIO INTENGRUM?
  acum probabil federatia rusa se va reconstitui …MERKEL
  SI MACRON ..PLEACA si voi cu politica voastra …
  o sa platiti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate