„Cercetașii României” la Parcul Natural Vânători Neamţ

0

În perioada 31 mai – 1 iunie, a.c., jandarmii montani din Vânători Neamţ au sprijinit un grup de cercetaşi (19 membri şi 2 lideri), elevi cu vârstele cuprinse între 7 – 10 ani, din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetașii României”.

Tinerii au profitat de timpul liber de Rusalii şi Ziua Internaţională a Copilului, venind alături de jandarmii nemţeni pentru a vizita Parcul Natural Vânători Neamţ, pentru a parcurge un traseu prin pădure până la Rezervaţia de Zimbri şi Faună Carpatină „Dragoş-Vodă” iar la finalul activităţilor tinerii au rămas plăcut impresionaţi de frumuseţea meleagurilor nemţene.

Pentru sprijinul acordat grupului de copii, Roxana Necula, coordonator Programe Grup de Iniţiativă „APROAPE DE OAMENI, a dorit să mulţumească jandarmilor printr-o scrisoare, pe care o redăm alăturat:

” Prin prezenta dorim să vă mulţumim pentru sprijinul acordat în vederea derulării hike-ului organizat în zona Târgu-Neamţ de către Grupul de Iniţiativă „APROAPE DE OAMENI” IAŞI din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetașii României” (O.N.C.R.) în perioada 31 mai – 1 iunie 2015 pentru cercetaşii cu vârstele cuprinse între 7 – 10 ani (lupişori).

În cadrul hike-ului cercetăşesc, în data de 31 mai 2015 un grup de cercetaşi (19 lupişori şi 2 lideri) a fost ghidat de către domnii jandarmi Pl. Maj. APARASCHIVEI DAN şi Sg. Maj. CÂRJĂ DUMITRU şi a vizitat Parcul Natural Vânători Neamţ, iar apoi a fost parcurs un traseu montan prin pădure până la Rezervaţia de Zimbri şi Faună Carpatină „Dragoş-Vodă” (Bison Land) Vânători Neamţ.

Domnii jandarmi Pl. Maj. APARASCHIVEI DAN şi Sg. Maj. CÂRJĂ DUMITRU ne-au ajutat să parcurgem traseul și ne-au sprijinit în supravegherea și îndrumarea copiilor.

Pe această cale ţinem să vă mulţumim și implicit să felicităm personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean NEAMŢ – Postul de Jandarmi Vânători Neamţ pentru disponibilitatea acordată în organizarea unor activităţi cercetăşeşti.

Menţionăm că în anul 2015 au fost organizate două activităţi în parteneriat cu personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean NEAMŢ: Campul de iarnă pentru lupişori de la Izvorul Muntelui, Neamţ în luna februarie 2015 şi Hike-ul în ţinutul zimbrilor în 31 mai – 1 iunie 2015.

Cercetăşia este educaţie pentru viaţă şi îşi atinge obiectivul său de dezvoltare fizică, psihică, intelectuală, socială şi spirituală a tinerilor prin metoda scout. Este o mişcare internaţională – există organizaţii scout în peste 216 de ţări şi teritorii numărând peste 28 de milioane de cercetaşi în întreaga lume.

În dorinţa de a dezvolta metodele pedagogice scout, Grupul de Iniţiativă „Aproape de Oameni” Iaşi din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetașii României” (O.N.C.R.) organizează campuri de iarnă, primăvară şi vară în natură pentru cercetaşi.

În speranța unei bune colaborări, vă vom solicita sprijinul și în următoarele noastre campuri pe care le vom organiza în județul Neamț”.

  Sursa: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate