Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 aprilie 2019
  • :
  • :

CJ Neamț stabilește prețul mediu pe tona de iarbă de pe pajiștile permanente pentru anul 2019

În şedinţa de miercuri, 19 decembrie, a Consiliului Judeţean Neamţ, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre privind stabilirea prețului mediu al masei verzi obținută de pe pajiști permanente, valabil pe anul 2019. Inițiator: Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

În conformitate cu prevederile în vigoare, în baza cererilor crescătorilor de animale, persoane fizice sau juridice având animalele înscrise în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE), încheie contracte de concesiune/închiriere pentru suprafețele de pajiști disponibile proporțional cu efectivele de animale deținute ăn exploatație, pe o perioadă cuprinsă între 7 și 10 ani. 

Prețul concesiunii/închirierii se stabilește ținând cont de echilibrul financiar ”dintre valoarea producției de iarbă disponibilă și obligațiile care îi sunt impuse utilizatorului pajiștii permanente prin cheltuielile cu implementarea amenajamentului pastoral”, potrivit Expunerii de motive.

Direcția pentru Agricultură a Județului Neamț a transmis propunerea cu privire la prețul mediu pe tonă la masa verde obținută de pe pajiști, valabil pentru anul fiscal 2019, la nivelul sumei de 32 de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *