Depistat in timp ce lipea afise electorale in locuri neautorizate

3


Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată, prin 112, în data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, de un membru al unei aliante politice despre faptul că mai multe persoane lipesc afise electorale pe stâlpii de iluminat public, situati pe str. Stefan cel Mare, din localitate.
La fata locului s-a deplasat operativ un echipaj de politie, care l-a depistat pe T. Florin, de 29 de ani, din comuna Păstrăveni, judetul Neamt, în timp ce lipea afise reprezentând un candidat pentru functia de parlamentar.
Tânărul a fost sanctionat contraventional pentru afisare de materiale electorale în alte locuri decât cele stabilite sau fără a avea acordul proprietarilor.
Informatii suplimentare
Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului stabileste sanctiuni de natură penală si contraventională pentru încălcarea prevederilor electorale.
Constituie contraventii distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afisate
sau a oricăror alte afise ori anunturi de propagandă electorală tipărite (amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei); continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum si sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul sectiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, aliantă politică, aliantă electorală, organizatie a cetătenilor apartinând unei minorităti nationale sau un candidat independent (amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei).
Constituie infractiuni: promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de către alegător, în acelasi scop, si se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani; fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
În scopul informării cetătenilor asupra prevederilor legale si sanctiunilor în cazul încălcării legii electorale, în perioada 9 noiembrie – 9 decembrie 2012, Ministerul Administratiei si Internelor desfăsoară, Campania de prevenire si informare sub sloganul „Tu decizi! Votează legal!”.
În judetul Neamt, structurile teritoriale ale Ministerul Administratiei si Internelor – politisti, jandarmi, lucrători ISU, reprezentanti ai Institutiei Prefectului – derulează actiuni în cadrul cărora sunt distribuiti 12.000 de fluturasi ce contin mesajele campaniei. De asemenea, în locuri de maximă vizibilitate pentru publicul larg, vor fi postate 1.200 de afise cu informatii despre campanie.

3 Comentarii
 1. pastraveni spune

  A inceput prigoana politiei. ASTA E DOAR INCEPUTUL

 2. Stefan spune

  Nu mi se pare normal, asta e apa de ploaie. Oricum tot orasul e plin de afise electorale lipite care si pe unde apuca. Sigur politatii aia erau din opozitie =)) .

  1. Sneha spune

   pentru satul dolhesti, am o stima enmora, acolo a locuit o colega de a mea de facultate , ana creanga, cand a intrebat o profesorul daca e ruda cu ion creanga , a raspuns , da , ca toata lumea din tara noastra , automat m am indragostit de ea si de dolhesti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate