Elevi din Târgu Neamț, premiul I la Concursul NAŢIONAL de CHIMIE „Magda Petrovanu”

0

Doi elevi ai Școlii Domnești „Grigore Ghica Vodă” Târgu Neamț au obținut premiul I la Concursul Național de Chimie „Magda Petrovanu”.

Este vorba despre Miruna Maria Isache și Alexandra Isabela Trifan, eleve în clasa a VII-a, coordonate de prof. Corneliu Miclescu.

Concursul Național „Magda Petrovanu” a avut loc sâmbătă, 12 mai, la Iași, fiind organizat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Chimie. Scopul acestei competiții a fost descoperirea și promovarea elevilor pasionaţi de chimie, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal.

Anul acesta au participat 1001 de elevi din toată țara, precum și din Republica Moldova. Din județul Neamț, au participat 160 de elevi de la colegii naționale, colegii și licee tehnice, școli gimnaziale, din clasele VII-XII.

Se remarcă cu bune rezultate prezența la concurs și a elevilor din mediul rural din comune cum ar fi: Tamaseni/Adjudeni – 3 mențiuni- elevi indrumati de prof. Bancu Lucretia, Botești/Barticești – un premiu III–elev pregătit de prof. Butnariu Maria-Tereza, Răucești/Oglinzi- Liceul Tehnologic- un premiu II și o mențiune- elevi pregătiți de prof. Filip Ana etc.

Elevii nemțeni s-au întors acasă cu 15 premii I, 8 premii II, 16 premii III și 21 mențiuni.

„Indiferent de cantitatea și calitatea premiilor și mențiunilor obținute, considerăm că actul participativ în competiții caracteristice disciplinei, pentru elevi, rămâne primordial în traseul către performanță, pentru formarea lor ulterioară și pentru orientarea personală profesională”, spun reprezentanții ISJ Neamț.

Felicitări elevilor, profesorilor și părinților implicați!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate