Furtul de la Agapia/ Un al treilea hoţ a fost prins şi arestat

0

Un al treilea sucevean, Gheorghe Cătălin Măzărache (26 ani, Șcheia) a fost prins și arestat în cazul furtului calificat cu prejudiciu mare din comuna Agapia.

Amintim că, la data de 11 martie a.c., hoții din Suceava au dat “lovitura” la o gospodărie din Agapia, Neamţ.

Bărbații s-ar fi deplasat cu un autoturism pe raza comunei nemțene. Au stat la pândă, iar când persoana vătămată a părăsit locuința, ar fi pătruns fără drept în casă.

Captura lor a fost una impresionantă: 7.900 lei și mai multe bijuterii din aur. Un prejudiciu care ar face inimă neagră oricărui păgubit.

La 28 martie, au fost reținuți primii doi suspecți, după ce polițiștii nemțeni împreună cu cei din cadrul IPJ Suceava au efectuat perchiziții la locuințele lor în scopul probării activității infracționale. Costel Răzvan Gherman (furt calificat) şi Marius Oancea (complice) au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, ulterior fiind lăsați în libertate. 

Pe numele celui de-al treilea individ, Gheorghe Cătălin Măzărache exista un mandat european de arestare în lipsă. Asta, fiindcă fugise la scurt timp după lovitură. A amânat inevitabilul preț de doar câteva luni, din martie până în iulie.

Polițiștii suceveni au avut o informaţie acum câteva zile, cum că tânărul ar fi revenit acasă, la Șcheia. Împreună cu mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale, aceştia l-au prins pe suspect la domiciliu si l-au introdus în arestul IPJ Suceava.

La 18 iulie, Judecătoria Târgu Neamț a confirmat măsura arestării preventive a inculpatului Gheorghe Cătălin Măzărache, “pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228, 229 alin 1 lit. și alin 2 lit. b din Cod penal, cu aplicarea art. 41 din Cod penal și art. 77 lit. a din Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18 iulie 2018 şi până la data de 16 august 2018, inclusiv”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate