Hramul Mănăstirii Secu sub ocrotirea Sfântului Ioan Botezătorul

0

Credinciosii din zona Moldovei, dar si din toate colturile tarii s-au adunat la Manastirea Secu, pentru a participa la Sfanta Liturghie savarsita de IPS Teofan in cinstea  Sfantului Ioan Botezatorul. Sub cerul mohorat, printre picaturile de ploaie, pelerinii s-au strans in jurul podiumului amenajat in incinta asezarii monahale pentru a lua aminte.

”Astazi este o  sarbatoare a intregii Ortodoxii, o sarbatoare care ne aminteste de Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul , unul dintre cei mai mari oameni nascuti din femeie. Este si ocrotitorul nostru si intr-adevar, manastirea noastra s-a imbracat in haine de sarbatoare astazi pentru ca este momentul cel mai important din viata unei comunitati atat monahice, cat si din viata unei biserici. De aceea ne-am bucurat de prezenta credinciosilor, chiar daca timpul a fost mai putin favorabil, credinciosii avand dragoste de Sfinti, si pentru binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului, care a oficiat Sfanta Liturghie. Ne-am bucurat cu totii si multumim lui Dumnezeu pentru toate si Sf. Ioan ca ne-a ajutat anul acesta sa-i praznuim ziua mutarii din viata aceasta.” – a marturisit staretul Manastirii Secu, Vichentie.

”O zi mare si binecuvantata! Credinciosi multi la Manastirea Secu, sa se inchine la moastele Sfantului Mitropolit Varlaam, sa participe la Dumnezeiasca Liturghie, sa se intareasca sufleteste in incercarile si necazurile pe care le au si sa plece la casele lor cu binecuvantarea Sfintilor, cu binecuvantarea Sf. Ioan Botezatorul si a tuturor sihastrilor, care s-au nevoit in aceste locuri si care acolo in inaltimea cerului se roaga pentru noi toti. Fie Numele Domnului binecuvantat de acum si pana in veci. Amin.”  – a binecuvantat si IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Viorela Gherasim

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate