Incendiu puternic la o hală din Humulești [ACTUALIZARE]

0

Flăcările au cuprins o hală de pe strada Aprodu Purice din Humulești, Târgu Neamț.

Încă de la ora 21.50, pentru stingerea incendiului intervin echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.

Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului, potrivit martorilor.

Actualizare ora 22.20: Incendiul se manifestă generalizat, spun reprezentanți ai ISU Neamț.

Hala are o suprafață de aproximativ 300 mp, iar în interior halei se găsesc și mase plastice.

În sprijinul colegilor de la Detașamentul Târgu Neamț se deplasează forțe și mijloace de la Detașamentul Piatra Neamț.

Nu sunt victime, a precizat pentru ZiarTarguNeamt.RO plt.adj Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț.

Actualizare ora 22.30:

Din primele informații neoficiale, incendiul a izbucnit la hala de depozitare și procesare a cărnii de porc ce aparține unui tânăr producător local. Vecinii sunt panicați din cauza fumului gros și se tem că flăcările ar putea ajunge și la gospodăriile lor.

Revenim.

Actualizare ora 23:31:

Incendiul este lichidat, se mai verifică eventualele mici focare.

În hală își desfășurau activitatea două societăți comerciale: la parter carmangerie, iar la etaj depozit de materiale, canapele, saltele, mobilier.

ACTUALIZARE 6 august:

Iată firul nefericitului eveniment, potrivit unui comunicat de presă emis de ISU Neamț:

Luni, 05.08.2019, în jurul orei 21:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre un incendiu la o hală, pe strada Aprodu Purice nr. 10 din orașul Târgu Neamț. La locul indicat s-au deplasat militarii Detașamentului de pompieri Târgu Neamț cu patru autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD, fiind trimise în sprijin forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (2 echipaje cu două autospeciale de intervenție).

La sosirea primelor echipaje, incendiul cuprinsese acoperișul halei, pe aproximativ 300 mp, existând riscul propagării la două locuințe aflate în vecinătatea obiectivului.

Ca urmare a producerii incendiului au ars materiale aflate în podul construcției, canapele, saltele, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale pentru instalații electrice și sanitare, articole vestimentare și alte bunuri materiale. De asemenea au fost deteriorate: acoperișul halei, echipamente și instalații de carmangerie, arhiva celor două societăți comerciale ce își desfășurau activitatea în această locație. Nu au fost victime.

Din cauza degajărilor mari de fum, cetățenii din orașul Târgu Neamț au fost avertizați prin sistemul Ro-alert despre pericolul existent și asupra modului de comportare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,mijloc de încalzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit (afumătoare)”.

CITEȘTE ȘI: Hala măcelarului din Humulești nu era asigurată!- CLICK AICI, declaratiile proprietarului

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate