Incendiu puternic la o hală din Târgu Neamţ (UPDATE)

0

UPDATE ora 9:00

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 23:17. La sosirea forțelor, la locul evenimentului, incendiul se manifesta la interiorul halei și la acoperiș. Au ars: acoperișul halei, aflată în conservare, construit din astereală din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 1000 mp., pereții despărțitori din lemn, deșeuri din material lemnos, o mașină de îndreptat lemn și un utilaj de înfoliere. A fost deteriorată tubulatura de exhaustare și mai multe utilaje aflate în hală. Pompierii militari au reușit împiedice propagarea flăcărilor la o hală învecinată.

Pe timpul intervenției, pompierii au evacuat mai multe butelii cu gaz metan și cu acetilenă.

Cauza este în curs de stabilire.

UPDATE ora 2.00:

Potrivit ISU Neamț, s-au deplasat la locul evenimentului 2 ofițeri și 18 subofiteri cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț.

La acțiune s-au deplasat și Inspectorul șef al ISU Neamț, prim adjunctul, șeful grupei operative și un specialist de la Inspecția de prevenire.

Alți cinci subofițeri cu o autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri din Piatra Neamț au ajuns la locul incendiului, pentru asigurarea acțiunilor de intervenție.

Știre inițială:

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 23.20, la fosta fabrică de cherestea/mobilă de pe malul Ozanei, strada Popa Șapcă.

Flăcările au pus stăpânire pe o hală tehnologică care se întinde pe sute de metri pătrați.

Echipajele de pompieri au ajuns la scurt timp după. Chiar și în aceste momente, intervin pentru a anihila pericolul (n.r. ora 00.15)

În jurul orei 23.00, cei care locuiesc în zonă spun că s-ar fi interupt curentul electric pentru câteva minute. După scurt timp, pocniturile i-au scos afară din case. La intrarea în proprietate, se menționează că ar aparține firmei EuroForest EXIM, care produce tâmplărie din lemn stratifiat, ferestre, geamuri etc. Vecinii spun că până nu demult spatiul era folosit ca punct de colectare fier vechi și că ar fi avut și un paznic.

Revenim cu detalii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate