Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 25 iunie 2019
  • :
  • :

Întâlnire la nivel european, pe teme de turism, la NEAMȚ

  • Una dintre cele mai importante întâlniri la nivel european, pe teme de turism, din acest an, s-a desfășurat în județul Neamț.

Timp de 6 luni ( ianuarie – iunie 2019), România va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Cu acest prilej vor avea loc o serie de reuniuni informale, acestea desfășurându-se în București, dar și în mai multe județe din țară.

Astfel, în perioada 10-12 aprilie, membrii rețelei EDEN – Destinații Europene de Excelenţă s-a întâlnit la Piatra-Neamț. Manifestarea a fost organizată de Comisia Europeană, Ministerul Turismului și Consiliul Județean Neamț.

Proiectul EDEN a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, urmărind dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect. 
 În urma concursurilor organizate de către autoritățile naționale de turism din fiecare stat participant la proiect, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-V), conform procedurii agreate de Comisia Europeană.

La eveniment au participat experți în turism din 20 de țări europene. Totodată, invitații au avut ocazia, pe parcursul acestor zile, să vadă frumusețea acestui ținut, pe care, cu siguranță, îl vor include în recomandările lor viitoare.

Reprezentanții instituțiilor organizatoare au adresat bun venit tuturor participanților .

Manifestarea a fost deschisă de Cristina Cârteață, secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului: „Bine ați venit la cea de-a 13-a ediție a întâlnirii Destinații Europene de Excelenţă – EDEN, care se desfășoară la Piatra-Neamț, principalul oraș din ținutul Neamțului, o destinație EDEN care a fost premiată de două ori, în 2015 și în 2018. Este cel de-al doilea eveniment pe care îl desfășurăm în marja deținerii președinției Consiliului U.E. Primul eveniment a avut loc la București și s-a numit „Turismul durabil – politici comune ale statelor membre UE” și urmează să avem și un al treilea eveniment, la Tulcea, o conferință ministerială care se va desfășura sub tema „Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică”. Toți știm că România este o țară deosebit de frumoasă, iar cei care sunt astăzi prezenți aici, invitații noștri, au ocazia să vadă o mică bucățică din ea.”

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț: „Este o onoare să găzduim o astfel de acțiune, pentru că dezvoltarea turismului este o prioritate pentru mine și întreaga echipă a Consiliului Județean. Trebuie să mai spun că o astfel de desfășurare de forțe la Neamț nu ar fi fost posibilă fără susținerea Guvernului României, prin Ministerul Turismului. Asta arată, din nou, că județul Neamț contează!”

Printre cei care au susținut discursuri în cadrul manifestării s-au aflat Ion Asaftei – vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, prefectul Daniela Soroceanu și Girma Anuskeviciute – reprezentantul Comisiei Europene.

sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *