Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 18 iulie 2019
  • :
  • :

ÎPS Teofan, la Boboiești (comuna Pipirig, Neamț)

Duminică, 10 martie, a fost zi de mare însemnătate pentru credincioșii din Boboiești, comuna Pipirig. Casa parohială a fost sfințită, slujba fiind oficiată de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diacon.

Momentul a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Dumitru Pintilie, enoriaşi şi oficialităţi locale. Slujba de sfinţire a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii arhiereşti, săvârșită în Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”.

Numeroși credincioși au fost prezenți, iar din soborul co-slujitor, alături de pr. paroh Dumitru Pintilie, au făcut parte şi părintele arhimandrit Hariton Negrea- starețul Mănăstirii Petru-Vodă, precum şi pr. Nicolae Axentioi- protopopul Protoieriei Târgu Neamţ.

Slujba Sfintei Liturghii a fost urmată de slujba de sfinţire a noii case parohiale a comunității din Boboiești. „Când am venit preot aici, la Boboiești, acum doi ani, nu se putea locui în fosta casă parohială. Cu bunăvoința și binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan, mi-am luat anganjamentul să ridic împreună cu enoriașii o nouă casă parohială. Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ajungem la acest moment ca la un ceas de sărbătoare. Nu a fost ușor, nici financiar și nici birocratic, dar ne-am străduit să facem un lucru bun, un lucru durabil”, a subliniat părintele Dumitru Pintilie, parohul de la Boboiești, citat de doxologia.ro.

 Ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei parohiale, părintele Dumitru Pintilie a fost hirotesit întru iconom stavrofor. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult şi au ajutat la zidirea casei, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie.

sursa: doxologia.ro 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *