Ministrul Andrușcă: “Pe cetăţeni îi interesează mai mult ce faci, decât ce spui!” Lecție politică de la un om simplu, din Neamț

3

Pentru români, e mai important ca un ministru să-și îndeplinească funcția așa cum se cuvine, decât să facă spectacol politic în presă. Asta este părerea lui Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei.

La această concluzie a ajuns după o discuție purtată cu un om de rând, în timpul alegerilor electorale din 2016, în urma cărora a devenit deputat de Neamț. Una dintre cele mai importante lecții politice primite, după cum el însuși afirmă.

În timpul unui interviu acordat Jurnalul.ro, întrebat de ce evită ieșirile în public și dialogurile directe cu jurnaliștii, ministrul Andrușcă, a răspuns:

„(…) Nu evit nici ieşirile publice, nici dialogul direct cu ziariştii, dovadă acest interviu. M-am prezentat public în faţa Parlamentului, că a fost Senat sau Camera Deputaţilor, de fiecare dată când am fost solicitat, la fiecare moţiune simplă. O singură dată nu am putut ajunge la Ora Guvernului, din motive ce au ţinut de sănătate şi care, Slavă Domnului, s-au remediat.

Am participat la toate evenimentele publice ale companiilor din portofoliul Ministerului la care am fost invitat. Am efectuat şi vizite în teren, atunci şi când a fost cazul, de exemplu pe şantierul BRUA de la Podişor.

Nu am făcut încă spectacol din asta, şi nici nu am de gând să fac.

Nu sunt un politician cu zeci de ani de vechime, cum au unii dintre cei care mă atacă pe acest subiect, dar cele mai importante lecţii politice le-am primit în campania electorală din decembrie 2016.

Atunci, când mergeam din localitate în localitate în judeţul Neamţ, pe care sunt mândru să-l pot reprezenta în Parlament, am făcut cunoştinţă cu un om simplu, din popor cum se spune prin părţile Neamţului.

Iar acest om mi-a povestit mult timp despre problemele cu care se confrunta el în viaţă. L-am ascultat, am stat de vorbă, şi la final mi-a spus ceva de genul acesta:

Domnule, la toate alegerile vin politicienii şi ne fac capul mare cu promisiuni. Nu apucăm să deschidem noi gura, cât vorbesc ei. Domle’, ştii ce mi-a plăcut la mata?! Că m-ai ascultat!

Şi din această discuţie eu am reţinut două lucruri. Unu: Pe cetăţeni îi interesează mai mult ce faci, decât ce spui. Doi: Oamenii apreciază politicienii care vorbesc cu măsură, când trebuie. (…)”.

3 Comentarii
 1. Alex spune

  Domnule ministru si parlamentar a Romaniei cate demersuri ati facut pt construirea autostrazii iasi – tg mures?? Vrem raspuns simplu si la obiect. Mai ales ca acest proiect tine de dezvoltarea economica a Moldovei si sunteti ministrul muncii!!

  1. Alex spune

   Pardon ministrul economiei…

 2. George spune

  Dacă nu va fi remaniat înseamnă că e un ministru bun care-și face treaba, iar dacă va fi, sunt curios să vad pe cine dă vina pentru lipsa de eficiență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate