Legendă în libertate. Noi imagini video cu zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț

0

Zimbrii se bucură de libertate în Parcul Natural Vânători Neamț.

Imagini noi cu unul dintre cei doi pui de zimbru născuți în această primăvară au fost recent publicate de Romsilva – Regia Națională a Pădurilor. Zimbrișorul a fost filmat în compania altor 12 zimbri în libertate, într-o poiană din Parcul Natural Vânători Neamt.

Specialiștii Romsilva monitorizează permanent turmele de zimbri aflate în libertate în pădurile din parc.

Următoarele imagini video au fost surprinse de Răzvan Deju- specialistul parcului în științele vieții și responsabil program reintroducere zimbru în libertate:

Timp de două secole, zimbrul a dispărut din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț.

După șase ani, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și trei viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Micro-regiunea suprapusă peste parc și denumită Ținutul Zimbrului a fost introdusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

sursa: facebook

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate