Matematica, ultima probă a Evaluării Naționale

0

Miercuri, 25 iunie, absolvenții clasei a VIII-a au susținut ultima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională, la matematică.

Candidații au primit varianta cu numărul 3, din cele zece posibile. Timp de două ore, în intervalul orar 9.00 – 11.00, au trebuit să rezolve cele trei subiecte, fiecare dintre ele cu mai multe cerințe. Fiecare subiect a fost notat cu 30 de puncte în total, iar 10 puncte se primesc din oficiu. Pentru redactarea rezolvărilor, candidații au avut voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru desene – creion negru.

Din spusele elevilor târg nemțeni, subiectele primite nu au avut un grad de dificultate mare: „Iau 10! Bine, poate 9,99…”, striga o fată  de la Liceul „Vasile Conta”, fericită că s-a descurcat la examen. „M-am chinuit la subiectul al III-lea, nu am înțeles din prima ce se cere. Dar a fost bine, iau peste 9″, spune un elev abia ieșit din sala de examen. „Subiectele au fost ușoare. Dacă am greșit ceva, am greșit din neatenție”, afirmă o elevă de la Școala nr. 2 „Grigore Ghica- Vodă”.

Totuși, unii părinți nu sunt de acord cu limbajul folosit în cerințe. De exemplu, la al III-lea subiect, problema 1, cerința c) se cere: Arătați că lungimea conturului covorului este mai mică decât 9m. „De ce n-au folosit limbaj matematic: Aflați perimetrul?! La școală nu-i învață de conturul covorului, le spune de perimetru!”, afirmă o mamă nemulțumită de expresiile folosite.

Emoțiile elevilor vor lua sfârșit vineri, 27 iunie, când se vor afișa rezultatele. Cei nemulțumiți vor putea depune contestații între orele 16.00 și 20.00.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate