Pe 26 iunie e Ziua Drapelului Național. Vezi programul

0

Ziua Drapelului Național al României va fi marcată joi, 26 iunie, la Târgu Neamț, în cadrul unui ceremonial programat să aibă loc începând cu ora 9.45, în Piața Adormirea Maicii Domnului.

Drapelul Național a fost coborât de pe catarg și depus la Catedrala Adormirea Maicii Domnului. Miercuri, în jurul orei 15.00, s-a oficiat și o slujbă de binecuvântare și de sfințire a Tricolorului.

Joi, 26 iunie, în jurul ore 9.45, unul din preoții de la Biserica Sfânta Adormire și un reprezentant al Ministerului de Interne vor prelua drapelul și-l vor aduce în fața catargului, ne informează Margareta Mihăilescu, directorea Casei Culturii Ion Creangă Târgu Neamț.

Despre semnificația evenimentului va rosti o alocuțiune Dan Gavriluță, reprezentantul Casei Culturii „Ion Creangă”. „Sperăm să fie prezenți și veteranii de război, pensionarii. Dacă vor dori să spună câteva cuvinte cu această ocazie, o vor putea face”, adaugă Margareta Mihăilescu.

În prezența celor de la MAI, a Societății Civile, o oficialităților locale și a cetățenilor târg nemțeni, drapelul va fi arborat, în acordurile imnului național al României.

După ce Drapelul Național va fi înălțat pe catarg, cei prezenți vor putea urmări un scurt spectacol artistic de muzică și dans popular. La activitate sunt așteptați să asiste toți cei care vor să-și exprime sentimentele de respect pentru unul dintre cele mai importante simboluri ale patriei.

În 1998, 26 iunie a fost proclamată prin lege Ziua Drapelului Național. Sărbătoarea marchează ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a promulgat decretul de instituire a Drapelului Național. S-a stabilit ca Tricolorul – roșu, galben și albastru -să reprezinte steagul tuturor românilor, acordându-i-se și denumirea de stândard al libertății.

Andreea Trăsnea

ziua-drapelului

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate