Noii directori de școli au semnat contractele

0

Directorii școlilor din Târgu Neamț și-au intrat oficial în drepturi și obligații. Joi, 19 ianuarie, cei au câştigat postul prin concurs au semnat contractele de management administrativ-financiar cu Primăria orașului.directori contract

Evenimentul a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local, în prezența oficialităților locale (primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei și city-managerul Geanina Fedeleș) și a prof. Elena Laiu- inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Neamț.

„Prin OMENCS nr. 5080/2016 și ca urmare a concursului pe care dumneavostră l-ați câștigat, astăzi veți semna un contract de management administrativ- financiar cu primarul orașului, care are o valabilitate de patru ani. Vă felicit pentru rezultatele obținute la examen!  Îmi doresc ca în acești patru ani de zile să avem cu toții performanță, iar noi, cei din administrația publică locală, să găsim resurse financiare pentru a veni în sprijinul dumneavostră”, a spus primarul Daniel Harpa.

Tot cu acest prilej, în urma validării rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori adjuncţi în unităţile de învăţământ preuniversitar şi a emiterii deciziilor de numire, directorii adjuncți au semnat contractele de management educational cu ISJ Neamț.

„Îi  felicit pentru rezultatele pe care le-au obținut la concursul national de ocupare a posturilor de director si director adjunct!  Sunt convinsă că dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă și de care vor da dovadă pe viitor, va așeza educația de la Târgu Neamț pe culmile cele mai înalte la nivel de județ și la nivel national. Știu că aveți în domnul primar un sprijin, dar vă asigur că veți primi din partea colegilor mei de la ISJ o vorbă bună și un ajutor. Succes și multe împliniri să aveți!”, le-a spus inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu.

Noile echipe de directori de la unitățile școlare de pe raza orașului sunt următoarele:

  • Colegiul Național „Ștefan cel Mare”:

-Adina Margine, director principal

-Daniela Bocăneț și Ana- Alina Ichim, directori adjuncți

  • Colegiul Tehnic „Ion Creangă”:

-Gheorghe Apetrei, director principal

-Mihaela Toma, Dorina Timișescu, Adriana Timofte (absentă)- directori adjuncți

  • Liceul „Vasile Conta”

-Ingrid Karina Cojocariu,director principal

-situație ambiguă privind directorii adjuncti, ce vor fi numiți prin delegare până la organizarea unui nou concurs

  • Școala nr. 2 „Grigore Ghica- Vodă”:

-Eugen Pitrinjel, directorul principal

-Daniela Filip, director adjunct (după redistribuire)

  • Școala nr 3 „Ion Creangă” din Humulești:

-Constantin Roșu- director

„Am fost membru al comisiei de evaluare, concursul n-a fost deloc ușor, însă rezultatele obținute de dumneavoastră au fost în fruntea rezultatelor din județ. Educația este o prioritate pentru noi, de aceea sperăm într-o colaborare fructuoasă în beneficiul elevilor, cât și a instituțiilor pe care le coordonați. Felicitări și mult succes!”, a spus viceprimarul Vasile Apopei.

Înainte de a semna contractele, o parte dintre directorii principali care nu sunt străini de responsabilitatea funcției și au experiență în managementul unității școlare, au ținut să mulțumească atât administrației publice locale, cât și Inspectoratului Școlar, pentru tot sprijinul oferit instituției de învățământ pe care o conduc de cel puțin patru ani:

16130133_1296337740404254_1748065459_o„Vă mulțumesc pentru modul în care ati abordat direcția de dezvoltare a învățământului. Doresc să spun și colegilor care nu au mai fost directori că am avut într-adevăr un sprijin din partea administrației publice locale din Târgu Neamț.  Sper că vom colabora la fel de bine în continuare”, a precizat Gheorghe Apetrei, directorul Colegiului Tehnic „Ion Creangă”.

„La fel și la Școala Gimnazială Domnească. Prin eforturile dumneavostră si a colectivului de cadre didactice, se vede o schimbare în bine. Sperăm să ne menținem pe aceeași linie! Avem obiective de viitor și ferma convingere că vom beneficia de aceeași bunăvoință din partea administrației publice locale. Mulțumesc și doamnei inspector general pentru sfaturile bune și pentru colaborarea pe care am avut-o în ultimii patru ani. Sperăm să nu dezamăgim”, a spus Eugen Pitrinjel, directorul Școlii nr. 2 „Grigore Ghica- Vodă”.

„Motive de multumire am și eu. Școala de la Humulești s-a schimbat foarte mult, oricine poate observa la ce stadiu a ajuns corpul central în ultimii ani, deși școala e de 10 ani începută. Sperăm să terminăm anul acesta si să-l dăm în folosință. Sper să ne bucurăm de aceeași atenție și în perioada următoare”, a punctat Constantin Roșu, directorul Școlii nr. 3 „Ion Creangă”.

În ceea ce privește noua echipă managerială a Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, mesajul transmis de Adina Margine, noul director principal, este unul optimist și convingător că viziunea noii conduceri va „lucra” în beneficiul elevilor:16145073_1296337940404234_611584520_o

„Noi suntem echipa cea mai nouă și, contrar așteptărilor, tot cu mulțumiri am să încep și eu, pentru că e vorba despre o încredere, pe care dumneavostră ne-ați acordat-o. Ați fost membri în comisiile de examene, ne-ați ascultat planurile și, o dată ce le-ați agreat, înseamnă că a existat această încredere, pentru care acum trebuie să vă mulțumim. Noi nu putem să facem bilanțuri, asemenea colegilor nostri, dar vă spunem că avem foarte multe planuri și îndoit aveți mulțumirile noastre anticipate. Avem nevoie de suportul dumneavostră pentru a duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. Sperăm ca, peste 4 ani, să putem spune că timpul nu a trecut pe lângă noi, că avem un bilanț pozitiv (…).

La sfârșitul întâlnirii, autoritățile locale și directorii de școli au discutat planurile de viitor pe care le au pentru creșterea calității actului educațional.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate