Pacienți COVID, în Spitalul din Târgu-Neamț/ Dr. Cristina Udrea: „Estimăm o creștere privind adresabilitatea pacienților cu COVID 19 la nivelul spitalului nostru”

0

Spitalul Orășenesc Sf. Dimitrie Târgu-Neamț va trata pacienți COVID-19, în urma unui ordin emis de Ministerul Sănătății.

Este vorba despre ordinul nr. 505 din 9 aprilie a.c., apărut în Monitorul Oficial nr. 0374 din 2021, ce presupune modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competență.

Astfel, Spitalul din Târgu-Neamț se va ocupa de pacienți COVID pozitivi, cu forme ușoare și medii de boală, conform nivelului de competență. Unitatea spitalicească așteaptă avizul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț pentru a începe internarea celor confirmați cu SarS-CoV2.

Pentru asigurarea asistenței medicale în conditii de siguranță a pacienților diagnosticati COVID-19, s-a organizat o zonă de 15 paturi destinate tratării pacienților COVID pozitivi în cadrul secției de Boli Infecțioase, etajul 2, cu circuite funcționale separate și personal dedicat, turele fiind asigurate de personal medical specializat (medici, asistenți medicali), conform legislației în vigoare.

Astfel, s-a înaintat o adresă către DSP Neamț și momentan așteptăm avizarea planului de măsuri și a propunerii privind organizarea circuitelor la nivelul secțiilor și compartimentelor din cadrul unității sanitare, zona COVID pozitiv, respectiv zone non COVID.

In acest sens, unitatea noastră medicală va deveni spital suport pentru pacienții Covid pozitivi cu forme ușoare și medii de boală„, a declarat pentru ZiarTarguNeamt.RO directorul medical al Spitalului din Târgu-Neamț, dr. Cristina Udrea.

Pentru că la unitatea spitalicească de sub Cetate nu există paturi de terapie intensivă, în situația în care starea de sănătate a pacienților se agravează aceștia vor fi transferați către Spitalul Județean De Urgență Piatra Neamț, cu linie de gardă ATI.

Având în vedere creșterea numărului pacienților COVID pozitiv la nivel județean și suprasolicitarea Spitalului Judetean Piatra Neamt, precum si a celorlalte unităti medicale, estimăm în perioada următoare o creștere privind adresabilitatea pacienților cu COVID 19 la nivelul spitalului nostru„, a conchis dr. Cristina Udrea.

Andreea TrăsneaAmintim că forma ușoară se referă la pacienți cu infecție cu SARS-CoV-2 confirmată și diverse simptome și semne de boală, generale (febră, mialgii, cefalee, stare generală alterată) sau de tract respirator superior, fără manifestări evocatorii de pneumonie.

Forma medie presupune pacienți cu infecție cu SARS-CoV-2 confirmată și pneumonie, la care SpO2 nu scade sub 94% în aer atmosferic (dacă nu există afectare respiratorie anterioară bolii actuale).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate