Atracții turistice de neratat în Târgu Neamț

1

Micile escapade de la finalul săptămânii sunt o ocazie bună de a revedea anumite destinații turistice. Uneori, avem tendința de a pune pe primul loc destinații din străinătate și de a uita să fim călători în țara noastră. Chiar dacă locuim într-un oraș mic, cu siguranță există locuri superbe care merită să fie revăzute cu fiecare ocazie. Unele dintre acestea sunt unice în țară în timp ce altele relatează file de istorie. Micul oraș moldovenesc, Târgu Neamț, nu face excepție de la această regulă. Iată care sunt cele mai frumoase obiective pe care toată lumea trebuie să le vadă cel puțin o dată.

Casa Memorială Ion Creangă

Multă lume știe că marele nostru poet își are originile în această regiune. În Humulești mai exact. Cu toate acestea, nu la fel de mulți au trecut pragul casei memoriale ale lui Ion Creangă.

Stilul arhitectural predominant este cel moldovenesc. Iar mica locuință formată din bârne realizate din lut pare o revelație pentru mulți turiști. De ce? Pentru că farmecul a fost redat cu multă măiestrie în operele pe care toată lumea le-a citit cu mult drag.

Încăperile sunt destul de mici, dar acest lucru nu înseamnă că nu sunt încăpătoare. Aici se regăsesc câteva dintre obiectele care au aparținut poetului și celor apropiați lui.

O vizită la casa memorială a lui Ion Creangă este necesară pentru fiecare român. Cu siguranță cel puțin una dintre povestirile sale a marcat tinerețea românilor.

Cetatea Neamțului

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Târgu Neamț este cetatea cu același nume. Construită în secolul al XIV-lea și reabilitată în câteva rânduri, cetatea medievală este la fel de impunătoare și în prezent.

În timp ce clădirile vechi de patrimoniu joacă un rol important când vine vorba de explorarea unui oraș nou, există turiști care preferă activitățile lejere. De obicei, oamenilor le place să ia parte la evenimente sportive. Drept urmare, acum câțiva ani a avut loc un cros organizat la cetate. „Crosul Cetății Neamțului” a unit atleți dornici de un alt fel de experiență și pregătiți să-și testeze limitele.

Pe de altă parte, există și persoane care preferă activitățile minții. Acestea includ jocurile de cazinou, șahul, puzzle-ul sau cuvintele încrucișate. Deși astfel de evenimente sportive nu au loc mereu în Târgu Neamț, ele pot fi accesate cu ușurință de pe orice tip de dispozitiv mobil. Acestea eliberează stresul și îmbunătățesc concentrarea.

Rezervația de zimbri

Așa cum a fost menționat anterior, natura este magică în România. Iar Târgu Neamț nu face excepție de la acest lucru.

La o distanță destul de mică de mănăstirea Neamț se află un loc cu totul aparte. Iubitorii de animale vor avea parte de o zi pe cinste în compania zimbrului, unul dintre cei mai importanți „regi” ai pădurilor moldave.

Pe lângă aceste animale, aici se pot admira și alte specii. Printre acestea avem ursul brun, căprioara, cerbul carpatin, iepurele, vulpea și nu în ultimul rând, cerbul lopătar.

Această rezervație este considerată a fi una dintre cele mai bine conservate și totodată una de dimensiuni impresionante.

Casa memorială Veronica Micle

Un alt obiectiv cultural care merită vizitat este muzeul memorial care a fost înființat în casa în care a trăit Veronica Micle.

Orașul Târgu Neamț se mândrește cu o altă casa memorială construită în secolul al XIX-lea. Stilul este unul cât se poate de autentic tării noastre. Cât despre materialele folosite aici se regăsesc cărămida și lemnul.

Poeta Veronica Micle a donat casa mănăstirii Văratec. Singura condiție era ca la intrare să fie amplasată o bucată de marmură care să menționeze faptul că acolo a trăit Veronica Micle.

Ceva vreme mai târziu casa a fost amenajată și deschisă publicului. La interior se găsesc obiecte de mobilier și o expoziție permanentă cu obiecte ce i-au aparținut Veronicăi.

Mănăstirea Agapia

Un alt obiectiv care trebuie bifat pe listă este mănăstirea Agapia.

Cu toate că a trecut prin multe încercări de-a lungul vremii, sfântul lăcaș a fost reabilitat de fiecare dată. Spre exemplu, în anul 1821 mănăstirea a fost asediată de către turci.

Este bine de știut că marele pictor Nicolae Grigorescu și-a pus amprenta și a contribuit la repictarea pereților interiori, la rugămintea stareței Maica Tavefta Ursache.

În anul 2005 au început alte lucrări, pentru a restaura picturile realizate de către Nicolae Grigorescu. Acest lucru a contribuit la îmbunătățirea circuitului turistic și bineînțeles, la înfrumusețarea mănăstirii.

Cu toate că orașul Târgu Neamț nu este unul foarte mare din punct de vedere al suprafeței, aici pot fi vizitate destul de multe obiective. Fiecare dintre acestea spune o poveste diferită și amplifică farmecul zonei.

1 Comentariu
  1. Piciu spune

    Creanga a fost povestitor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate