Târgu Neamț a spart gheața în regiunea Nord Est! Fonduri europene pentru reabilitarea termică a unui bloc

4

Primăria Târgu Neamț a spart gheața în ceea ce privește accesarea de fonduri europene în regiunea de dezvoltare Nord- Est destinate reabilitării termice a blocurilor.

Joi, 30 august, primarul Daniel Harpa a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de eficientizare energetică prin reabilitarea și consolidarea clădirilor rezidențiale. Prin POR 2014-2020, axa prioritară 3, un prim bloc din oraș, și anume M7A de pe bvd.  Mihai Eminescu se va schimba la față în totalitate.

„Vor fi realizate lucrări de anvelopare, refacere acoperiș, instalații, panouri fotovoltaice pentru iluminat pe scara interioară și nu în ultimul rând schimbarea integrală a tâmplăriei (ferestre și balcoane) ș.a.”, a precizat primarul Daniel Harpa.

Proiectul are o valoare totală de peste 615.000 lei, din care 60%- fonduri europene nerambursabile și 40%- contributia orașului Târgu Neamț și a asociației de proprietari (detalii în materialul video).

M7 va deveni în următoarele luni un exemplu pozitiv pentru toti ceilalți târgoveți care locuiesc la bloc și poate priveau cu reticență un asemenea proiect. Primăria intenționează să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea, consolidarea și modernizarea altor 15 blocuri din orașul Târgu Neamț.

Remarcabil este faptul că „(…) suntem primul oraș care semnam un astfel de contract la nivelul regiunii Nord Est, după două sesiuni de depunere.  Asta îmi da curajul de a încerca să redepunem blocurile la care am lucrat, aproximativ 15 astfel de imobile. 

Mulțumiri echipei, colegi, proiectanți si consultanți – Flori Grigoras! Mulțumiri, dlui președinte Ionel Arsene! Un proiect la care am lucrat împreună, în speranța transformării orașului, într-unul cu aspect turistic vest-european”, a conchis Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț.

La semnarea contractului de finanțarea asistat și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

„Mi-am dorit dintotdeauna ca orașul Tîrgu Neamț să aibă acea atmosferă medievală pe care o au orașele similare din străinătate iar prin acest proiect vom reuși acest lucru, blocurile urmând a fi complet reabilitate din punct de vedere termic dar și estetic.

Îl felicit pe primarul Daniel Harpa pentru această inițiativă și pentru faptul că este primul primar din regiunea de dezvoltare nord-est care semnează un contract pe această axă”, a transmis Ionel Arsene.

Andreea Trăsnea

4 Comentarii
 1. George spune

  Două probleme:
  1- de ce „așa de mult”?
  2- ce vip-uri din oraș locuiesc acolo?
  Așteptăm clarificări

 2. Paulina tarsa spune

  Da mă bucur pentru această realizare pentru că de exemplu eu locuiesc în blocul E2 str stefan cel mare tg neamt și câțiva dintre vecini a izolat blocul dar noi care nu am avut bani nu am izolat și blocul arată jupuit bombardat.

 3. Pascu Iuliana spune

  Ma bucur pt aceste iniziative luate de a reabilita blocurile orasului pt o estetica mai buna pt turisti dar si pt noi toti de a fi mandri de oraselul nostru . De ex : eu locuesc la G2/100. Iar acel bloc se situeaza in fatai Hotelului Ozana ce oarecum strică aspectul estetic avand in considerare caci ingresul hotelului se afla situat langa . Sper ca se vor lua in considerare cele scrise si se vor lua initiative ….va multumesc !

 4. Radu dan spune

  Ia luat 6 ani de când e primar pt acest lucru ? destul de solicitant,merita o pauza până în preajma alegerilor pt un alt rahat de proiect.cum sa te lauzi in 6 ani că ai un proiect cu bloc de locuințe de renovare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate