Răspunde la SONDAJ:

45

Sunteți de acord cu transformarea Spitalului Orășenesc Tg. Neamț în spital suport pentru COVID-19?

Citește informații despre acest subiect în articolul de mai jos:

Iată ce a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț, marți, 23 iunie:

Se redeschide Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, iar Spitalul
Orășenesc Târgu Neamț devine spital suport COVID

La solicitarea mea expresă,in calitate de Prefect al judetului Neamt urmează să fie redeschis Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamt. Am solicitat Direcției de Sănătate Publică să se redeschidă în totalitate spitalul județean și să se identifice un alt spital suport pentu Covid-19.
Avand în vedere cerința extrem de mare a pacienților cu o cazuistică generală din județul Neamț, dar și gradul mic de ocupare a persoanelor internate la spitalul județean de doar 13% din totalul de paturi disponibile ocupate, internați fiind doar 42 de pacienți pozitiv cu SARS-Cov-2,am cerut redeschiderea Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț motivată și de faptul că Spitalul Municipal de Urgență Roman este supraaglomerat în această perioadă.
“Sunt mii de pacienți din judetul Neamț cu o altă cazuistică, iar Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț este o unitate sanitară care dispune de cele mai multe secții. Această decizie am luat-o, desigur, și în urma discuțiilor avute cu foarte multi medici, dar și alte cadre medicale de la spitalul județean. Am purtat discuții și cu pacienți care au nevoie de tratament medical de specialitate cu adresabilitate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț.
În acest sens, în urma evaluărilor realizate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Neamț s-a identificat Spitalul Orășenesc Târgu Neamț pentru a fi desemnat spital suport pentru pacienții covid 19.
Spitalul de la Bicaz si respectiv spitalul Pneumoftiziologie Bisericani nu pot fi identificate ca spitale suport pentru Covid, datorită faptului că nu au secții de A.T.I și nu îndeplinesc condițiile stabilite pentru SARS-Cov-2.
Totodată prin adresa nr 20423/19.06.2020 Spitalul Județean de Urgență Neamț a solicitat redeschiderea unor secții chirurgicale, dar în urma analizei făcute de Direcției de Sănătate Publică Neamț solutia propusa de managementul spitalului este neconforma din punct de vedere epidemiologic intrucat circuitele propuse pentru cazuistica Covid/non-covid nu pot fi complet separate datorita arhitecturii si infrastructurii spitalului. Astfel, redeschiderea partiala, doar pe anumite sectii a spitalului Judetean de Urgenta Neamt in structura propusa nu raspunde tuturor solicitarilor de servicii

medicale, nefiind acoperite speciliatati medicale precum oncologie, psihiatrie, hematologie, nefrologie, neurologie si altele.
Am purtat discuții în cursul zilei de ieri cu domnul Lucian Indrei, coordonatorul Direcției Regionale Nord-est de Sănătate Publică: “Avem tot suportul și susținerea pentru redeschiderea Spitalul Clinic
Județean de Urgență Piatra Neamț, aceasta fiind cea mai bună soluție. Am fost foarte preocupat de redeschiderea acestei unități sanitare pentru binele nemțenilor, dar și pentru a oferi încredere pacienților că suntem într-o nouă fază epidemiologică și cu
respectarea tuturor măsurilor ce se impun trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi. În prezent numărul de cazuri noi de COVID-19 este în scădere cu o medie de 35 de cazuri pe săptămână conform Direcției de Sănătate Publică Neamț.”
Am avut abordări și cu șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț, Radu Firăstrău, care a avut o atitudine corectă și proactivă în identificarea acestei soluții de redeschidere a Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, care împreună cu echipa de epidemiologi au depus tot efortul
pentru ca această soluție să devină realitate. Apreciez și îi mulțumesc domnului director Firăstrău pentru deschidere, cât și specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Neamt
.”.

dolinex
45 Comentarii
 1. Calugaru spune

  Nu.

  1. vasile spune

   Nu

   1. MARIUCA STAN spune

    Nu sunt de acord….

   2. Raluca Popa spune

    Nu!!!

  2. TRICOLICI ANA MARIA spune

   Nu

 2. Petronela radu spune

  Nu

  1. Vladut Savin spune

   Nu

 3. Gabriela Sturzu spune

  NU

  1. Iftode Ana spune

   Nuuuu

  2. Elena spune

   NU !

 4. Apetrei bianca marina spune

  Nu sunt de acord!!!

 5. Lungu spune

  Nu suntem de acord!Facem revolutie!

 6. Dumitru Lilica Nicolae spune

  Nu sunt de acord

  1. Mihai spune

   Da

 7. Tucu alexandru spune

  Nu

 8. Daniel spune

  Mai bine il inchideti detot, la ce medici incapabili sunt acolo…

  Am fost dus la urgente cu dureri abdominale ingrozitoare, si dupa ce mi-au facut 2 perfuzii am fost trimis acasa pe motiv ca n-am nimic, ba mai mult o doamna doctor era sa`mi traga si 2 palme ca am sunat la salvare degeaba. A 2a zi am fost la un control in alta parte, ca nu mai puteam de durere, si mi-au gasit 5 pietre la fiere de dimensiunile unor cirese. Sa tot stai in tara asta sa platesti taxe si impozite ca domnii respectivi sa`si primeasca salariile ! RUSINE.

  1. Ioneka Carmen Ganez spune

   Nu nu sint de acord

 9. Andreea spune

  Nu

  1. Mihai spune

   Da

 10. Maria spune

  Nu

  1. Loredana Oglinzanu spune

   Nu

 11. Precupanu spune

  Nu
  Pentru că nu sunt bolnavi de covid, e o mare căcăneală..

 12. Maria Zaharia spune

  Categoric NU

 13. MANEA ELENA spune

  NU

 14. Constantin spune

  Nu

 15. madalina zavalichi spune

  Nu

 16. Andreea spune

  Categoric, nu ! Ați înnebunit de tot? Si asa spitalul e vai mama lui,il transformați în spital de COVID? Da va permiteți asta ? Niste jeguri de oameni , nu mai aveti deloc creier.

 17. Georgiana spune

  Nu

 18. Petru spune

  Normal ca vrem,cu ocazia aceasta se va investi in spital si va ajunge la standarde moderne.Deci DA,vreau spital COVID la Targu Neamt.Toti cei ce sunteti impotriva banuiesc ca sunteti batrani indoctrinati,comunisti etc. Lasati societatea sa evolueze,gata cu CAP-urile si iubitul partid!

 19. Dolceanu C. spune

  NU!!!

 20. Ioana spune

  Nu

 21. C spune

  Nuuuuuuuuu Categoric!

  Ptr Daniel dr care voia să-l palmuiască cred că era Silion

  Are acest obcei

 22. Dediu spune

  NU!!!

 23. Teodora spune

  Nu este pregătit spitalul pentru covid.
  Nu sunt anestezisti, nu doctori , nu aparatură ,nimic din tot ce ar trebui sa aibă un spital covid

 24. Teodora spune

  Nu

 25. Camelia spune

  Nu,nu ,nu

 26. Anca spune

  Nu

 27. Mihai Scutaru spune

  Am inteles ca s-a investit in spitalul modular la Letacani ,unde a contibuit si CJ Neamt . Bolnavii covid din judet nu pot fi preluati de acest spital daca tot am investit in el ?! Sub nici o forma NU dorim acest lucru la TG.Neamt !

  1. Neculai Claudiu spune

   Nu

 28. Pavel Ana Georgiana spune

  Nu

 29. Iuliana spune

  Nu sunt de acord!

 30. Ursache spune

  Nu

 31. Razvan spune

  La ce spital groaznic mai bine îl închideți de tot zic și eu.

 32. Georgeta spune

  Nu

 33. rodica spune

  nu….avem un spital mic…si sunt urgente si cronici care au nevoie de tratament

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate