Realizarile societatii ECO TG, sub „bagheta” lui Ovidiu Toma

0

      Master Plan-ul pentru Sistemul integrat de gestionare a deseurilor la nivelul judetului Neamt a inceput in anul 2008 si va fi functionabil peste cateva luni. Insa pana atunci, operatorii de la salubritate din fiecare localitate in parte, atat urbana cat si rurala trebuie sa gaseasca metode de constientizare a populatiei asupra necesitatii de aruncare a gunoiului selectiv.  In acest sens, la Targu Neamt, odata cu luna mai, a reinceput campania de colectare selectiva a deseurilor adunate de la casele din oras. Societatea S.C. ECO S.R.L. si-a luat o serie de masuri pentru ca actiunea sa aiba succes. La nivelul unitatii a fost desemnata o persoana responsabila cu coletarea selectiva atat in cadrul unitatii cat si in relatiile cu institutiile publice si agentii economici.  De asemenea s-a stabilit o zi din saptamana, in care se ridica deseurile reciclabile de la institutii. In urma acestor masuri, s-au inregistrat o crestere a cantitatii de deseuri selective, dar si a constientizarii in randul oamenilor.

       In ceea ce priveste colectarea selectiva de la blocuri, exista realizat un proiect ce va fi prezentat spre analiza Consiliului Local, in care se propun a fi modernizate (acoperite si securizate) platformele destinate deseurilor.  Primul prototip va fi amplasat pe o platforma din zona Stadionului (unde exista si camere video). Iar din momentul in care platformele vor fi amenajate si modernizate in oras, se va demara o noua campanie de informare a utilizatorilor care locuiesc la blocuri. 

         Tot in scopul constientizarii cetatenilor din Targu Neamt despre importanta colectarii selective a deseurilor, au fost distribuite afise informative, amplasate panouri sugestive si containere speciale pentru hartie si carton, sticla si diferite tipuri de material plastic si metal.

      In ultima sedinta a Consiliului Local, directorul Ovidiu Toma a fost felicitat de catre conducerea orasului pentru bunul management al firmei EO TG. Asta pentru ca, intr-un raport intocmit de catre juristul societatii, reiese ca actiunea de colectare selectiva s-a concretizat prin cresterea semnificativa a cantitatilor colectate, implicit a celor valorificate. Astfel, in luna ianuarie a.c. s-au valorificat 14,24 de tone de carton, PET-uri si plastic. In luna februarie s-a valorificat apoximativ aceeasi cantitate – 14,02 tone, iar in luna martie profitul de pe deseuri reciclabile a crescut in raport cu cantitatea de 19,79 de tone.

     In ceea ce priveste cresterea gradului de recuperare a creantelor de la clienti, consilierul juridic a emis un numar de 230 de somatii de plata, a intocmit 52 de dosare de recuperare de creante la Instanta de judecata, din care s-au finalizat pana in prezent 32 de dosare ce urmeaza a fi date spre executare silita. Astfel, si aici s-a obtinut o imbunatatire a gradului de recuperare a debitelor restante, iar soldul creantelor au scazut cu 4,6 %, adica de la 667,733,35 de lei cat figura la data de 31.12.2013 la 63600,18 lei in prezent.

       O alta realizare importanta pentru societatea ECO TG, o reprezinta reducerea arieratelor atat fata de stat, cat si cele fata de furnizori. Asadar, datoriile fata de stat consemnate la sfarsitul anului trecut au scazut pana la data de 31 martie 2014 cu 27 %, adica de la 134.074 lei la 97.919 lei.  Iar datoriile catre furnizori, in aceeasi perioada analizata, au scazut cu 14,5% ceea ce inseamna de la 526132 lei la 449389 lei. Trebuie mentionat ca, din totalul datoriilor catre furnizori, suma de 326292 lei (72%) reprezinta datoriile fata de S.C. EUROSAL TRADE S.R.L., care s-au inregistrat in perioada 2010-2011.

     Ca urmare a initiativei Primariei de a elimina taxa de salubrizare si taxa locala, operatorul ECO TG si-a extins portofoliul de clienti, prin incheierea de contracte individuale cu intreaga populatie a comunei Draganesti. In acest sens, s-au inregistrat un numar total de 291 de contracte la persoane fizice si 5 la persoane juridice. Actiunea a continuat si in comuna Brusturi, unde au fost incheiate 19 contracte de salubrizare cu agentii economici.

         La nivelul orasului Targu Neamt, s-au semnat 37 de contracte la agentii economici si 42 la persoane fizice. Iar la solicitarea clientilor, au fost aduse 70 de modificari la contractele deja existente prin acte aditionale, acte de reziliere, suspendari de contracte, din care 37 la persoane juridice si 33 la persoane fizice.

Viorela Gherasim

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate