În școli, oră de cutremur

0

         627x0Vineri, 28 februarie, în intervalul orar 9.45 – 10.15, vor avea loc simulări în caz de cutremur, în toate unitățile de învățământ din județ.

      Tema exercițiului de alarmare este „Activitatea personalului didactic și a elevilor din județul Neamț pe timpul și imediat după producerea unui cutremur“. Acțiunea are ca scop pregătirea personalului didactic pentru a aplica regulile de comportare și măsurile de protecție, pe timpul și imediat după producerea unui cutremur, pregătirea elevilor pentru aplicarea regulilor de comportare și reamintirea semnalelor „alarmă la dezastre“ (cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de zece secunde între ele), respectiv „încetarea alarmei“ (două minute, sunet continuu).

      Conform scenariului realizat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț, “în zona Vrancea s-a produs un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter, cu o durată de 20 de secunde, care s-a resimţit în nord-estul Moldovei cu intensităţi de 6,8 – 7,2 grade, similar cu marele cutremur din 1977. În Neamţ, efectele dezastrului au fost avarierea unor clădiri, a reţelelor electrice, de gaze naturale şi de telefonie” .

      Participă personalul didactic și cel auxiliar, alături de elevii unităților școlare nemțene. Exercițiul de alarmare în caz de cutremur se va realiza sub coordonarea directorilor de școli. Ulterior, acești vor completa câte o fișă a exercițiului de alarmare și o vor trimite către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț (ISU).

 

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate