Secretul coincidenței

0

Avem senzația că ce se întâmplă în jurul nostru vine dintr-o normală inerție. De cele mai multe ori însă lucrurile sunt făcute să se întâmple.

Dintre semințele timpului vor rodi doar câteva și nu oriunde. Mișcarea politică a unui lider reprezentativ e ușor de anticipat. La fel diferența dintre o ascensiune politică determinată de interese de grup și corupție se distinge vizibil de un traseu politic susținut de principii și scopuri.

Românul, protector al armoniei ideologice a fost ușor de strunit și amăgit. Poveștile fantasmagorice despre proiecte nemaiauzite nu sunt strategii corecte, dar s-au dovedit uneori funcționale în campaniile electorale. Posibil în timp să acceptăm că lipsa de credibilitate și coerență pot deveni strategii care duc la redresarea economică.

Dacă pe termen scurt și mediu politica românească ar promova măsuri de austeritate fiscală prematură, ar intra în contradicție cu experții băncilor centrale care au sprijinit creșterea economică prin susținerea obligațiunilor, scăderea dobânzilor și dezvoltarea strategiilor neconvenționale. Efectul ar consta într-o diminuare vizibilă general.

Cum se va acționa dacă în primăvara anului 2022 nu se vor putea acoperi găurile de capital prin credite sau strategii guvernamentale? Bineînțeles se va aduce în discuție inegalitatea dintre zona euro și non-euro, se va vorbi despre cauze, dar și despre …coincidențe!

Într-o asemenea situație despre România se va spune că a aderat târziu la UE, economia se află în transformare, iar lipsa apartenenței la Spațiul Schengen reprezintă un dezavantaj. La capitolul coincidențe probabil noi vom trece forța de muncă nepregătită, tehnologiile depășite și munca la negru.

Există coincidențe despre care ne putem imagina că o putere supremă dorește să-și păstreze anonimatul. De multe ori poate e mai bine să ne urmăm intuiția și flerul, lăsând aspectele strict raționale sau recomandările, pe plan secundar. Rămâne doar să poziționăm coincidențe!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate