8 Martie: Clubul Copiilor Târgu Neamţ n-a uitat de beneficiarii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă

0

Cu respect şi preţuire pentru cei care au nevoie cel mai mult de o rază de lumină, pentru cei trecuţi prin greutăţi, boală şi nevoi, copiii și cadrele didactice de la Clubul Copiilor Târgu Neamț au făcut o surpriză emoționantă beneficiarilor Centrului de Îngrijire și Asistență din oraș.

Aceștia au dorit să aducă un strop de bucurie în sufletul şi pe chipul oamenilor instituționalizați în acest centru, cu ocazia zilei de 8 Martie.

„Primăvara este anotimpul renașterii, al bucuriei. Suntem în mijlocul dumneavoastră pentru a vă îmbălsăma sufletele, pentru a vă aduce o bucurie. Colegii mei și copiii de la cercurile de la Clubul Copiilor vă vor încânta cu un mic program artistic, iar  cei de la cercul de pictură și artă textilă au pregătit mărișoare care vor fi oferite la final. Sper ca primăvara să vă aducă bucurie și multă sănătate. La multi ani!”, a spus Dana Sauciuc, director al Clubului Copiilor.

Preț de minute în șir, zeci de beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență din Târgu Neamț au avut chipurile înseninate. Au ascultat cu drag, și uneori cu lacrimi în ochi, melodiile cântate de adolescenți și copilași la chitară, mandolină și voce. Sufletele doamnelor s-au delectat și cu numeroase melodii interpretate de Gabriela Secheșan. Cel mai important însă, e că acesti oameni au înțeles că nu sunt singuri pe lume. Când se uitau spre prichindeii din fața lor, îmbrăcați în straie populare, parcă îi vedeau pe frații, copiii sau nepoții lor.

Această vizită a fost o experiență inedită și pentru copiii prezenți, cu toții fiind impresionați de semenii lor ajunși la vârsta senectuții. I-au înconjurat pe cei instituționalizați cu bucurie și compasiune, așa cum merită orice soră, mamă sau bunică într-o zi atât de specială.

„Doresc ca în numele beneficiarilor Centrului de Îngrijire și Asistență Socială Târg Neamț, precum și a personalului care deservește acești beneficiari să mulțumesc reprezentanților de la Clubul Copiilor pentru deschiderea lor și aplecarea, mai ales, către persoanele cu dizabilități.

Atât lor, dar mai ales copiilor care și-au răpit din timpul liber și au venit să încânte pe mamele, bunicile, surorile noastre le urăm multă sănătate, putere de muncă și totodată, o viață fericită! „, a transmis Arsinica Nemțanu, directoarea Centrului de Îngrijire și Asistență Târgu Neamț.

În final, se poate spune că cei de la Clubul Copiilor Târgu Neamț, dar și beneficiarii Centrului de Îngrijire au învăţat ceva esential: gesturile mărunte pot aduce mângâiere, bucurie şi speranţă în suflet.

La mulți ani, stimate doamne și domnișoare!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate