Emoții și o sală arhiplină, la cursul festiv de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț

0

Flori, îmbrățișări, bucurie și regret. Fotografii, urări, apoi… liniște. Totul se transformă în amintiri. Joi, 25 mai, cei 268 de elevi din Promoția 2013-2017 de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” (CNSM) Târgu Neamț și-au luat la revedere de la profesori și colegi.

După tradiția instituită încă din anul 2007, cele opt clase de a XII-a au defilat pe străzile orașului. Absolvenții au purtat cu mândrie robe și toci, fiind însoțiți de profesorii diriginți, cei care le-au fost aproape pe parcursul celor patru ani de liceu: Maria Iosub (XII RA), Virginia Moșneagu (XII RB), Constantin Oancea (XII RC), Teodora Ungurenașu (XII RD), Agneta Tolocan (XII RE), Simona Ioana Mihăilă (XII UA), Gheorghe Pupăzan (XII UB) și Anca Corduneanu (XII UC). Unicitatea momentului a fost întregită de prezența majoretelor Colegiului și a elevelor îmbrăcate în prințese, alaiul atrăgând privirile tuturor trecătorilor.

Ceremonia de absolvire s-a desfășurat la Casa Culturii „Ion Creangă”, unde îi așteptau rudele și prietenii veniți să le fie alături în această zi specială. Cu această ocazie, a răsunat pentru prima dată imnul CNSM (versuri- prof. Mirela Nuțu, muzică- prof. Szekereș Blaziu).

Pe scenă au urcat Adina Margine- director al unității școlare, diringinții și oficialitățile, printre care și primarul Daniel Harpa și Elena Laiu, din partea Inspectoratului Școlar Județean. În spatele lor a fost plasat, impunător, tabloul voievodului Ștefan cel Mare, patronul liceului.

„Cea mai de preț comoară a unei școli sunt elevii care învață în ea. Cu toții, generație după generație, contribuiți la îmbogățirea ei! Toate se întorc, în timp, aici, sub stejarul amintirilor frumoase, să-și întâlnească propria adolescență, propriile vise, propriile speranțe. (…)

În ceas de bilanț și de mare emoție, noi, profesorii, dumneavoastră, părinții și voi, dragi absolvenți, închidem în inimile noastre, pentru totdeauna, amintirea unor ani de muncă, de emoție, de frumusețe și de puritate cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, aducându-ne împreună. Suntem încredințați că nimic nu se va pierde, că totul a fost sădit cu dragoste și cu credință!

Noi rămânem aici să o desăvârșim, cu fiecare promoție care va veni! (…)”, a spus directoarea Adina Margine.

Momentul mult aşteptat a fost premierea absolvenţilor, șefii de promoţie care s-au remarcat pe parcursul celor patru ani de liceu și au reușit să obțină media generală 10. Este vorba despre Diana-Maria Ailincăi, Martha Bejan, Ecaterina Dabija şi Ştefan Margine. Anunțați de inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu, aceștia au urcat pe scenă, unde le-au fost răsplătite cu diplome de excelență și medalii toate orele de studiu intens și rezultatele meritorii obținute pe parcursul liceului, în aplauzele sutelor de participanți. De asemenea, olimpicii absolvenți au primit ultimele diplome cu însemnul CNSM, înmânate de către primarul Daniel Harpa.

Patricia Acsinia, numită artista promoției a interpretat nemuritoarea melodie Ani de liceu, momentul fiind intens simțit de către toți absolvenții, care, cu bucurie, dar și regret,  s-au regăsit în versurile cântecului.

La finalul cursului festiv, fiecare profesor diriginte a strigat catalogul clasei, iar absolvenții au urcat rând pe rând pe scenă, în aplauzele colegilor. Data următoare când își vor auzi numele în aceeași ordine va fi peste 10 ani, la reuniunea Promoției 2017.

Anii de liceu lasă o amprentă care nu se șterge, în sufletele fiecărui absolvent. Pe aceşti copii deosebiţi îi aşteaptă noi provocări, alte prietenii şi un viitor plin de surprize. Mult succes în viitor! Cu siguranță, vom mai auzi de voi.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate