Învățământul, o prioritate. Stadiul lucrărilor de construcție la Școala nr. 2 din Târgu Neamț

1

Veste bună pentru elevii Școlii nr. 2 „Grigore Ghica- Vodă” din Târgu Neamț: noul corp de clădire prinde contur pe zi ce trece, iar în câteva luni toți școlarii ar urma să învețe dimineața.

Stadiul lucrărilor începute în iunie 2015 a fost verificat marți,19 ianuarie, de către edilul Daniel Harpa, mai ales că investiția are o finanțare de aproximativ 625.989,78 lei (bani obținuți de la Guvern prin ordonanța 28 și cheltuielile neeligibile aferente proiectului, suportate de Primăria Târgu Neamț).

Deși angajații constructorului erau la muncă, edilul s-a arătat oarecum nemulțumit de stadiul noii construcții: „Văd că sunt oameni care lucrează, dar se putea și mai bine. Sper să termine proiectul până când expiră contractul  Mă bucur că am reușit să aduc fondurile necesare pentru toate școlile din Târgu Neamț. Aici este vorba de o investiție începută în 2015 cu finanțare de la Guvernul României. Sper ca lucrările la noul corp de clădire al Școlii nr. 2 să se finalizeze până cel târziu în luna aprilie”, spune primarul Daniel Harpa.

scoala 2 tg neamt2

Noul corp de clădire va fi compus din trei săli de clasă, o cancelarie, o magazie și toalete pentru fete și pentru băieți. După finalizarea lucrărilor, toți elevii ar urma să învețe dimineața. E o dorință mai veche a lor și o necesitate pentru corpul profesoral, ținând cont că sunt doar câteva clase care învață după-amiaza, din lipsa spațiului necesar pentru mutarea orelor dimineață.

„Clădirea vine în scopul de a le asigura un învățământ gimnazial de dimineață. Domnul primar a avut o contribuție imensă și țin să precizez acest lucru, deoarece s-au auzit unele zvonuri legate de finanțare… Știu foarte sigur că dumnealui s-a zbătut, a alergat după bani la București.

Va fi un lucru foarte bun, în beneficiul copiilor și cred că va duce la o oarecare liniște în ceea ce privește viitorul acestei școli”, spune prof. Eugen Pitrinjel, directorul Școlii nr. 2 din Târgu Neamț:

Andreea TRĂSNEA/ Imagine: Dacian ANIȚEI

1 Comentariu
  1. cr spune

    Nu cred ca investitia este facuta corect din nici un punct de vedere.Obiceiul este de a lucra fara acte,fara proiect,fara documentatie de securitate la incendiu,fara diriginte de santier, prezent pe santier,fara proiect complet..etc…investitia s e face dupa ureche la niste costuri GIGANTICE!Ma indoiesc ca in aprilie se va taia panglica!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate