Primarul Daniel Harpa și Ansamblul Folcloric „Ținutul Zimbrului”, în vizită la Centrul de Îngrijire și Asistență Târgu Neamț

0
Luni, 9 octombrie, chipuri brăzdate de anii trecuți, de necazuri și de boală s-au înseninat preț de câteva clipe.

Cei aproximativ 60 de beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență din Târgu Neamț au avut parte de o surpriză plăcută. Fiindcă recent a fost marcată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, primarul Daniel Harpa și tinerii din cadrul Ansamblului Folcloric „Ținutul Zimbrului” i-au vizitat și le-au transmis un gând bun.

„Într-adevăr, am făcut o obișnuință ca, în jurul datei de 1 octombrie, când sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, eu și întreaga administrație locală  să fim alături de dumneavoastră.

Vă transmit din tot sufletul numai bine, multă sănătate și să fiți mereu cu zâmbetul pe buze. Vă garantez în continuare tot sprijinul și respectul meu. La mulți ani, cu întârziere și… tot binele din lume!”, le-a urat primarul Daniel Harpa seniorilor găzduiți de Centrul de Îngrijire și Asistență din Târgu Neamț.

Poate n-au tot timpul zâmbetul pe buze, dar cert este că parcă abia așteaptă să-i viziteze cineva.

Cu siguranță, această vizită a fost bine-venită, mai ales că au avut ocazia de a urmări „pe viu” un moment artistic de muzică și dansuri populare, pregătit de Ansamblul Folcloric „Ținutul Zimbrului”. Fiecare bătrân instituționalizat s-a bucurat, în felul lui, de spectacol. N-au avut cum să mai danseze ca în tinerețe, ca atunci când nu erau bolnavi, însă inimile lor au săltat de fericire, dovadă fiind ropotul de aplauze cu care i-au răsplătit pe membrii Ansamblului.

Înainte de a pleca, primarul Daniel Harpa, ajutat de consilierul său personal, pr. Bogdan Apopei, a dăruit fiecărui beneficiar câte un mic cadou.

Și, cel mai important pentru vârstnicii de la Centrul de Îngrijire și Asistență: sentimentul că n-au fost dați uitării de oficialități și de noile generații.

Andreea Trăsnea

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate