Străjerii Cetății Neamț se pregătesc de luptă!

0

Străjuiesc Valea Ozanei de fiecare dată când este nevoie de ei. Înnobilați în anul 2014 în incinta fortificației medievale de pe Culmea Pleșu, străjerii Cetății Neamț readuc în memoria comunității locale spiritul vremurilor de altădată. Sunt la început de drum, dar au parte de spijinul cavalerilor mai experimentați, veniți la Târgu Neamț în această perioadă, împreună cu regizorul Liviu Pancu.

Tinerii merită respectul și sprijinul târgnemțenilor  în încercarea de a recupera specificul istoric local. Ritualurile, ceremoniile, vestimentația și armele străjerilor Cetății sunt replici fidele ale realității istorice specifice Evului Mediu.

20 de străjeri și un căpitan, tineri cu vârstele între 15 și 20 de ani, călăuziți de părintele Filip Gheorghe Marian (cu statutul de hatman de străjeri ) vă așteaptă să le vizitați tabăra din cartierul MedievArtFest și să vă alăturați antrenamentelor desfășurate.

Grăbiți-vă! Îi găsiți acolo până duminică, 5 iulie.

 Reporter: Andreea Trăsnea, Operator Imagine: Dacian Aniței, Editor Montaj: Diana Iosub

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate