Ziua Ușilor Deschise, la Judecătoria Târgu Neamț

0

Vineri, 23 octombrie, Judecătoria Târgu Neamț va avea ușile dechise pentru toți cei care doresc să viziteze principalele compartimente le instanței și să discute cu judecătorii.

Activitatea marchează  Ziua Europeană a Justiției Civile (sărbătorită pe 25 octombrie) și își propune să reamintească cetățenilor faptul că justiția este în primul rând un serviciu pentru cetățeni, care le dă dreptul de a-și rezolva disputele private și de a-și afirma drepturile.judecatorie

Publicul va avea acces în incinta instanței, în compartimentele care desfășoară activități de relații publice, iar unul dintre organizatori îi va însoți pe târgnemțenii veniți și le va prezenta atribuțiile fiecărui compartiment, fără a se perturba activitățile curente ale instanței.

Cei interesați vor primi informații privind modalitatea de lucru a personalului din cadrul Judecătoriei Târgu Neamț și circuitul dosarelor, respectiv etapele procesuale parcurse până la soluționarea definitivă a unei cauze. Vor fi prezentate anumite date statistice și se vor distribui diverse broșuri (Ziua Europeană a Justiției Civile, Organizarea sistemului judiciar, Admiterea în magistratură și Organigrama CSM).

Persoanele care vor să vadă cum funcționează justiția civilă pot veni la sediul instanței (strada Mihai Eminescu, bloc M11, Sc. C) în intervalul orar 10.00 -14.00. Accesul în clădire se face pe baza documentelor de identitate.

Ziua Ușilor Deschise este o oportunitate pentru Judecătoria Târgu Neamț de a-și face cunoscută activitatea și un prilej pentru locuitorii orașului și ai comunelor învecinate de a se informa asupra felului cum funcționează această instituție, astfel încât oamenii să aibă mai multă încredere în reprezentanții Justiției.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate