Ministerul Sănătății trimite 4 (!) fiole de anticorpi monoclonali la Spitalul din Târgu-Neamț…

0

Ministerul Sănătății a finalizat astăzi, 14 octombrie 2021, repartiția dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2.

Dintr-un număr de 5206 fiole de anticorpi monoclonali, 4 (!) vor ajunge la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu Neamț, pentru tratarea pacienților cu SARS-CoV-2.

foto cu caracter ilustrativ

Alte 20 de doze din același lot vor fi distribuite Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, iar 16 vor ajunge la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.

Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiștii comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății și sunt cuprinse în Ordinul ministrului interimar al Sănătății de modificare a Anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2 publicat în Monitorul Oficial nr 978 din 13 octombrie 2021.

De fapt, cele 5206 fiole de anticorpi monoclonali, dintre care patru vor ajunge la spitalul din Târgu-Neamț, reprezintă o donație a statului italian, ca recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici și asistenți medicali care au lucrat în spitale din Brescia și Lecco.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate